Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii Serviciului Judeţean din Hunedoara au propriul atelier autorizat pentru a-şi repara ambulanţele, vechi de aproape 20 de ani

Şi-au făcut atelier pentru a-şi repara maşinile de intervenţie stricate. Peste 60% dintre autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara sunt vechi de peste un deceniu, iar numărul de kilometri le-a dus în pragul uzurii. Ca să poată gestiona situaţia, Serviciul de Ambulanţă hunedorean are proprii mecanici şi un service autorizat. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 08:42

Vezi și

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara are doar 29 de ambulanţe noi dintr-un total de 77. Cele mai multe autospeciale sunt vechi din perioada anilor 2007 - 2014, iar trecerea timpului şi numărul mare de kilometri şi-au spus cuvântul.

Claudiu Stoicescu, director tehnic SAJ Hunedoara: Avem ambulanţe la care pragurile sunt ruginite, uşile... cu rugină. 

Aproximativ 160 de intervenţii pe zi are Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, dar sunt zile şi cu peste 200 de cazuri. 

Valeria Filimon, director medical Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara: Nu de puţine ori au fost situaţii în care maşinile s-au defectat în timpul unei solicitări de drum lung şi, vă daţi seama, este o problemă să înlocuieşti echipa, adică să trimiţi un alt echipaj care să preia pacientul şi să poată să realizeze solicitarea la bun sfârşit.

Pe acelaşi subiect

Atelierul va fi modernizat

În prezent sunt 13 autospeciale aflate în atelierul auto. Ambulanţele vechi cedează mai uşor, aşa că timpii de aşteptare pentru reparaţie sunt mai mari. Acesta este şi motivul pentru care conducerea Ambulanţei din judeţul Hunedoara a decis să modernizeze service-ul auto din curtea sediului principal. Acum sunt aşteptate fonduri pentru o nouă etapă de modernizare.

Claudiu Stoicescu, director tehnic Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara: Ne aflăm în atelierul propriu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care a fost reamenajat acum vreo trei ani. De câteva luni suntem şi autorizaţi RAR.

Valeria Filimon director medical, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara: Am şi făcut demersuri pentru a achiziţiona din banii care vin pe investiţii de la Ministerul Sănătăţii, aparatură de rezervă, aparatură de back-up.

Pentru că judeţul Hunedoara dispune de multe zone montane, s-au cerut şi 20 de ambulante 4x4 care să facă faţă în locurile greu accesibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Angajaţii Serviciului Judeţean din Hunedoara au propriul atelier autorizat pentru a-şi repara ambulanţele, vechi de aproape 20 de ani