Antena Meniu Search
x

Animale otrăvite pe un câmp din Timiş după ce o firmă a împrăştiat şase tone de substanţe toxice

Mai multe animale sălbatice, printre care căprioare, şacali şi fazani, au fost otrăvite pe un câmp din judeţul Timiş de angajaţii unei firme care au împrăştiat şase tone de substanţe toxice.

Mai multe animale sălbatice, printre care căprioare, şacali şi fazani, au fost otrăvite pe un câmp din judeţul Timiş de angajaţii unei firme care au împrăştiat şase tone de substanţe toxice.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, atunci când angajaţii unei firme agricole au împrăştiat şase tone de substanţe toxice, direct pe câmp, pe o suprafaţă de 50 de hectare.

Angajaţii firmei au aruncat otrava pe câmp pentru combaterea dăunătorilor, însă nu s-au gândit niciun moment la animalele sălbatice care ar putea muri otrăvite.

Drept urmare, mai multe căprioare, fazani, şacali sau coţofene au fost găsite moarte pe câmp.

Pe acelaşi subiect

Comisarii Gărzii de Mediu Timiş au efectuat un control şi au constatat că terenurile agricole din extravilanul localităţii Liebling, cultivate cu rapiţă, au fost stropite cu şase tone de substanţe toxice.

Mai multe animale sălbatice au fost otrăvite de o firmă din Timiş

Animale otrăvite pe un câmp din Timiş

Pe cele 50 de hectare de teren agricol, comisarii de mediu şi poliţiştii au găsit trei cadavre de căprior, unul de şacal, şase de fazan, respectiv două de coţofană, iar reprezentantul DSVSA Timiş a prelevat probe de la exemplarele de vânat care au murit pe terenurile agricole ale societăţii, urmând a fi prezentat buletinul de analiză.

"În urma cercetărilor întreprinse de comisarii Gărzii de Mediu, a reieşit faptul că societatea a aplicat manual raticid Ratt Killer (4000 kg) şi moluscocid Axcella (2000 kg), pe o suprafaţă totală de aproximativ 50 hectare (terenuri agricole şi spaţii din incinta fermei). Motivul invocat de reprezentanţii societăţii a fost o invazie masivă de rozătoare şi melci, atât în fermă cât şi pe terenuri. O parte din aceste terenuri se suprapun, însă, cu fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS Timiş", au transmis cei de la Garda de Mediu Timiş.

În urma controlului, firma agricolă a fost amendată cu 40.000 de lei, însă pentru o incendiere de produse toxice periculoase într-o groapă din incinta unei ferme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Animale otrăvite pe un câmp din Timiş după ce o firmă a împrăştiat şase tone de substanţe toxice