Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. A plătit cu viața propria sa inconștiență, dar a ucis și 3 nevinovați în goana spre moarte. Un tată nu a mai ajuns acasă la fetița lui

Un şofer care conducea agresiv, cu depăşiri în viteză şi semnaliza cu avariile că este grăbit, a plătit cu viaţa imprudenţa, dar a omorât şi trei oameni nevinovaţi. A provocat un accident grav pe şosea din Olt, cu o manevră interzisă. În maşina pe care a zdrobit-o era o familie, iar pe un tânăr îl aştepta acasă soţia cu un bebeluş.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.03.2023, 19:49

Vezi și

Peste două mii de români au rămas fără carnet de conducere anul trecut pentru că au condus agresiv. Sancţiunile nu sunt suficiente dacă instructorii auto nu pun mai mult accent pe siguranţa rutieră, cred experţii. 

A plătit cu viața propria inconștiență

Martori: "Băi, sunt trei aici! Doamne! Blocaj de 10-15 km. Uitaţi! Stăm de două ore aici! Mare accident aici! Au murit patru persoane!"

Nenorocirea s-a întâmplat aseară, pe şoseua dintre Slatina şi Piteşti. Neluş, un tânăr de 28 de ani, se întorcea de la serviciu. Conducea maşină în care mai erau cu tatăl lui şi un coleg. Nu a mai apucat să ajungă acasă la soţie şi la fetiţa de şapte luni. Din sens opus a venit în viteză automobilul unui şofer de 23 de ani, care a depăşit, a tăiat linia dublă continuă şi a intrat frontal în vehiculul care mergea regulamentar. Impactul a fost teribil şi a provocat un incendiu de proporţii.

Pe acelaşi subiect

Din cei trei oameni aflaţi în maşina care mergea regulamentar, niciunul nu a supravieţuit impactului.

Martor: Inconştienţa unora bagă în mormânt nevinovaţi. Un băiat are o fetiţă mică şi celălalt are şi el prietenă, urma să se căsătorească. Nu n-am cuvinte. Nu-mi vine să cred. 

Experţii în conducere defensivă spun că teribilismul l-a împins spre tragedie pe tânărul care provocat accidentul. Martorii le-au spus poliţiştilor că mergea cu avariile pornite, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că nu avea nicio urgenţă.

Martor: Aici a făcut o fandare, a vrut să revină pe bandă, apoi a tâşnit imediat pe stânga. Era pe avarii, avea şi viteză, se grăbea

Emil Gatej, expert conducere defensivă: Ei creează pe drumul public o grămadă de tensiune. Sunt gesturi care înseamnă dă-te la o parte. ba eu vreau să fiu primul. E ca un joc la maşinuţe care se termină rău. Este considerat gest agresiv. Legislaţia prevede destul de clar că astfel de gesturi sunt interzise. În unele ţări, un astfel de gest se sancţionează şi cu dosar penal.

În România, legea consideră comportament agresiv ​schimbarea repetată a benzilor de circulație pentru depășiri, folosirea repetată a claxonului sau flash-urilor pentru a-l face pe șoferul din față să elibereze banda sau reducerea bruscă a vitezei pentru a intimida alt conducător auto. Amenzile sunt cuprinse între 580 şi 1.160 de lei şi suspendarea permisului între 30 şi 60 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. A plătit cu viața propria sa inconștiență, dar a ucis și 3 nevinovați în goana spre moarte. Un tată nu a mai ajuns acasă la fetița lui