Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cătălin a semănat moarte în joaca a două copile din Iași. Leila a murit în drum spre spital, iar prietena ei, Alexandra, se luptă să trăiască

Moartea a lovit fulgerător! Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător. Autoturismul a derapat apoi într-o curte unde a distrus tot în cale. Una dintre fetiţe a murit la spital.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.05.2023, 19:15

Vezi și

Leila ieşise în faţa porţii împreună cu prietena sa cea mai bună, Alexandra. Se jucau liniştite, ca de obicei, când nenorocirea a lovit din senin.

A semănat moarte în joaca a două fetițe

Cristinel Cordoneanu, tatăl Alexandrei: Eram în casă, soţia la fel, fetiţele au ieşit să se joace. S-a auzit o bubuitură, iar când am venit afară aici era o fetiţă şi imediat atunci am zis, fata mea unde e? Alexandra mea era în partea asta.

Potrivit anchetei, şoferul începător ar fi circulat cu viteză. A încercat să evite un obstacol de pe şosea, a ajuns pe contrasens şi a pierdut controlul volanului. A lovit în plin un stâlp de electricitate, a intrat în plin cele două copile şi apoi s-a înfipt într-un gard.

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Impactul a fost atât de puternic încât stâlpul a fost pus la pământ, gardul a fost şi el dărâmat, iar maşina a plonjat efectiv prin curte şi s-a oprit aici, într-un alt gard.

Petronela Cordoneanu, mama Alexandrei: Uite aici se jucau, aveau şi o huţă în care se dădeau. Şi chiar dacă nu erau în stradă, tot acolo le găsea. Că au fost mai mult de 10 minute aici.

Medicii au găsit-o pe Leila inconştientă, în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au dat rezultat, iar în sprijinul micuţei s-a trimis şi un elicopter pentru transportul mai rapid la spital. Copila de 12 ani, însă, nu a mai rezistat.

Tamara Roşu Solange, şef UPU Spitalul de Copii ''Sf Maria'': Pacienta a fost internată în secţia clinică de anestezie şi terapie intensivă. Din păcate, la scurt timp, a intrat din nou în stop cardio-respirator şi manevrele de resuscitare au fost fără rezultat.

Alexandra a fost şi ea rănită grav şi este în continuare sub supravegherea medicilor.

Tamara Roşu Solange, şef UPU Spitalul de Copii ''Sf Maria'': Cea de a doua fetiţă este internată în continuare în secţia clinică de anestezie şi terapie intensivă, sub supravegherea de specialitate, însă prognosticul este rezervat.

Cătălin, şoferul responsabil de accident, şi-a petrecut o bună parte din noapte la audieri. Le-a povestit anchetatorilor că a văzut negru în faţa ochilor şi nu ştie ce s-a întâmplat. Chiar dacă avea permisul de aproape un an, Cătălin conducea efectiv de doar câteva luni. Lipsa de experinţă şi-a spus cuvântul. În maşină, era şi prietena lui de 15 ani care s-a ales cu braţul fracturat.

Catalin Dumbravă, şoferul implicat în accident: Am tras un pic stânga, când să trag dreapta am tras brusc şi mi s-a pierdut controlul la volan.

- Aveai viteză?

- Nu prea. Nu aveam viteză mare. Nu am reuşit pur şi simplu nimic. Mi s-a luat vederea din ochi. Nu aveam suta.

- Dar care e limita pe drum acolo?

- Probabil 50, nu? E în localitate.

Când a auzit de moartea Leilei, tânărul a rămas înmărmurit.

Reporter-Catalin Dumbravă, şoferul implicat în accident: Ştii că una dintre fete a murit, nu? Ştiai?

- Nu.

Una din fete a murit aseară la spital. Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi riscă acum între unu şi cinci ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cătălin a semănat moarte în joaca a două copile din Iași. Leila a murit în drum spre spital, iar prietena ei, Alexandra, se luptă să trăiască