Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Cum a murit înecată sub ochii părinților fetița de 3 ani din Cluj. Vecinii povestesc momente dramatice

O clipă de neatenţie a distrus o familie din Cluj. Fetiţa lor de trei ani s-a înecat într-o groapă cu apă din curtea casei, după ce a fost lăsată un moment nesupravegheată. Descoperirea şocantă a fost făcută de mama fetiţei. Tatăl copilei a resuscitat-o pe micuţă până la sosirea ambulanţelor. La rândul lor, medicii s-au luptat aproape o oră să o ţină în viaţă. A fost chemat inclusiv un elicopter SMURD în ajutor. În zadar, însă, fetiţa s-a stins. Informaţii care pot afecta emoţional. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.06.2023, 19:30

Vezi și

Fetiţa în vârstă de 3 ani era în curtea casei din comuna Săvâdisla din Cluj. O clipă de neatenţie a părinţilor a fost fatală.

Copila a fugit spre o groapă adâncă, plină cu apă, pe care aceştia o săpaseră lângă locuinţă. Urmau să acopere construcţia şi să facă un beci acolo. Doar că ploile din ultimele zile i-au ţinut pe loc şi n-au mai apucat.

Curioasă, fetiţa s-a apropiat periculos de mult de groapa cu apă şi a căzut

Potrivit martorilor, în groapă apa avea cam jumătate de metru.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Groapa în care a căzut fetiţa are marginile extrem de abrupte. Astfel că i-a fost imposibil să se salveze singură. A fost găsită după aproximativ 5 minute. Un timp mult prea îndelungat pentru a sta fără oxigen.

Mama copilei a făcut descoperirea şocantă. Fetiţa abia mai respira. Disperată, a urlat după ajutor.

Vecin: A venit mama fetiţei aici la noi şi a strigat că a picat fata în apă. Eu am fugit acolo, fata era dusă în casă şi taică-su o resuscita. Am venit înapoi şi am sunat la poliţie. 

Fetiță înecată în Cluj. Tatăl ei a încercat s-o ţină în viaţă până când au ajuns medicii

În câteva minute, strada a devenit un furnicar de ambulanţe şi medici care au preluat-o imediat pe copilă. Au urmat momente dramatice. Pentru o clipă, fetiţa a dat semne că-şi revine. Însă trupul firav a cedat. Părinţii mai au acasă un băieţel de opt ani. Vecinii spun că sunt oameni extrem de implicaţi în educaţia celor mici. Mama a renunţat la serviciu ca să crească cei doi copii. 

Vecin: Tot timpul avea grijă, d-asta nici nu lucra. Tot timpul era cu ea, n-a lăsat-o nesupravegheată. 

Vecin: Se ocupa foarte bine mama de fetiţă. Posibil neatenţie. Copiii sunt neastâmpăraţi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În paralel, şi cei de la Directia pentru Protecţia Copilului fac cercetări.

Nicoleta Molnar, DGASPC Cluj: Ne-am autosesizat. Vom evalua şi familia, vom lua informații de la instituţiile din comunitate. Sperăm că nu e vorba de o neglijenţă în familie. 

Statistici sumbre în România. Mor prea mulți copii în accidente casnice

Statisticile sunt sumbre: mai mulți copii își pierd viața în fiecare an în urma accidentelor casnice decât în urma unor boli grave. Cel mai recent bilanț este din 2020 şi arată că 32 de copii au murit în tragedii petrecute în propria locuinţă în doar şase luni.

Cel mai adesea, ajung în grija medicilor copii care s-au otrăvit cu substanţe toxice lăsate la îndemână, s-au opărit, electrocutat ori s-au înecat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Cum a murit înecată sub ochii părinților fetița de 3 ani din Cluj. Vecinii povestesc momente dramatice