Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum au fost rănite stewardesele Wizz Air în timpul zborului Hamburg - Bucureşti

Furtuna de aseară a adus emoţii şi mâini încleştate pe scaune pentru mii de pasageri din avioane. Zgâlţâite de vijelie, cinci aeronave nu au putut să aterizeze la Bucureşti şi au fost trimise în ţările vecine. Un avion care venea din Germania a avut parte de cel mai rău scenariu. A nimenit în mijlocul unor turbulenţe serioase. Trei stewardese au fost rănite.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.06.2024 , 20:15

Cursa WizzAir Hamburg - Bucureşti a început să fie zguduită de turbulenţe cu doar câteva minute înainte să înceapă coborârea pentru aterizare. Însoţitoarele de zbor au fost luate prin surprindere. Trei stewardese s-au dezechilibrat, au căzut şi s-au rănit la genunchi şi la cap. Piloţii au reuşit să ducă avionul în siguranţă la sol, unde le aşteptau medicii.

Stewardese rănite în timpul furtunii

Imediat după aterizare, cele trei însoţitoare de zbor au fost preluate cu ambulanţă direct din aeroport şi duse la spitalele Elias şi Floreasca din Capitală. După o evaluare amănunţită, medicii au decis că nu e nevoie de internare dat fiind faptul că au suferit răni minore.

Vezi și

Compania aeriană anunţă că însoţitoarele de zbor sunt în afara oricărui pericol. Multe colege de-ale lor îşi pun viaţa în pericol în timpul turbulenţelor când încearcă să îi convingă pe pasageri să respecte regulile de siguranţă. "Putem confirma că starea lor de sănătate este bună. Siguranța și sănătatea pasagerilor și a echipajului sunt prioritățile noastre principale", transmite Wizz Air.

Pe acelaşi subiect

"În momentul în care pe noi ne anunţă căpitanul că trecem printr-o zonă cu turbulenţe, noi nu mai avem voie să ne ridicăm de pe locurile noastre, deoarece dacă ne văd că noi ne ridicăm, ne vor copia. În acel moment, îi rugăm să rămână aşezaţi, cu centurile cuplate", spune Andreea Ciobanu, instructor Şcoala Superioară de Aviaţie.

Turbulenţele se vor înmulţi vara aceasta, avertizează meterologii. Unele vor apărea din senin şi nu vor putea fi depistate de radarele avioanelor. Piloţii sfătuiesc pasagerii să respecte regulile. 

"Marea majoritate a pasagerilor ba uită să îşi pună centura de siguranţă, ba ştie mai bine decât ceilalţi şi e mai aviator decât pilotul însuşi şi de aici apar discuţii. Pe timpul zborului la intrarea în zonele cu turbulenţe, însoţitorii de zbor trebuie să se asigure că toţi pasagerii sunt legaţi cu centurile de siguranţă şi după care se aşează pe locurile lor", a precizat Cezar Osisceanu, pilot.

Zborul de Hamburg nu a fost singurul cu probleme. Cursa Timişoara - Bucureşti nu a putut ateriza în Capitală din cauza furtunii şi a fost redirecţionată la Sofia. Tot în Bulgaria, dar la Burgas, au ajuns şi călătorii din avionul Tel Aviv - Bucureşti. Aeronava de la Viena a aterizat la Salonic, iar cea de la Frankfurt, în Belgrad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum au fost rănite stewardesele Wizz Air în timpul zborului Hamburg - Bucureşti