Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs carambolul cu 17 maşini din Ilfov. Un şofer de TIR beat la volan a declanşat haosul: "Am plecat sanie toţi!"

Un şofer de TIR băut a provocat un carambol cu 15 maşini şi un microbuz, în apropiere de Bucureşti. 40 de persoane au fost implicate în coliziunea în lanţ, iar trei copii şi trei adulţi au ajuns la spital. Totul s-a întâmplat după ce conducătorul auto vinovat a intrat într-o bilă de beton care protejează trotuarul iar rezervorul s-a spart. Motorina s-a împrăştiat pe şosea iar şoferii care au venit din spate au patinat ca pe gheaţă! 

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 19:24

Vezi și

Accidentul în care au fost implicate un număr record de maşini a avut loc în localitatea Baloteşti. 40 de oameni care se aflau într-un microbuz şi alte 15 autoturisme au trăit spaima vieţii lor. "Maşinile veneau, degeaba frânau, nu au avut frână deloc! Mergeau cum ai fi pe zăpadă! Cum ai fi pe gheaţă!", povesteşte un martor.

Carambol cu 17 maşini provocat de un şofer de TIR băut

Asfaltul s-a transformat în patinoar din cauza unui şofer din Turcia. Aproape de ieşirea spre Ploieşti, bărbatul de 61 de ani nu şi-a ţinut banda. A virat dreapta şi a lovit bolarzii antiparcare, montaţi pe trotuar. Din fericire, niciun trecător nu se afla în acel moment în apropiere.

În impact însă, autotrenul a rămas fără roata din faţă, iar rezervorul s-a spart. Zeci de litri de motorină au ajuns pe pe şosea, iar maşinile din spate au început să se ciocnească. "Eu nu am mai putut să redresez maşina, am pierdut controlul. Ne-am dus pe frână direct în... Carambol", spune o şoferiţă implicată în accident.

Pe acelaşi subiect

"Noi am prins pata mare de motorină şi am plecat sanie toţi! Care a călcat frâna s-a dus...", adaugă un şofer. "Te panichezi, pui frână, încerci să-ţi păstrezi calmul, dar nu poţi că auzi bubuituri din spate!", mărturiseşte o femeie.

Accident pe DN 1. Trei copii şi trei adulţi au ajuns la spital

Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar trei copii şi trei adulţi au ajuns la spital. "Au fost alocate şapte ambulanţe de ajutor calificat, o ambulanţă cu medic, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două descarcerări şi medic coordonator de la Spitalul Clinic Floreasca", a declarat Valentin Ungureanu, ISU Bucureşti-Ilfov.

Minorii nu au fost internaţi, pentru că au suferit doar contuzii toracice minore. Şoferul a fost dus la sediul INML pentru recoltarea probelor de sânge. "A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat Anne Ciolcă, IPJ Ilfov.

Pe numele lui, poliţiştii au deschis o anchetă penală pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

Cum trebuie să procedeze şoferii, pe o suprafaţă alunecoasă

Specialiştii spun că în situaţia în care ajungem cu maşina pe o suprafaţă alunecoasă, fie că e vorba de motorină sau altă substanţă uleioasă, trebuie să acţionăm ca şi cum am conduce pe gheaţă sau polei. 

"Ar trebui să fii cât mai fin cu volanul, să nu exagerezi cu reacţiile, să frânezi progresiv. Maşinile moderne sunt dotate cu un sistem de siguranţă care se numeşte ABS. Tu când apeşi atât de tare pe pedala de frână, o ia mai tare decât dacă ai face doar frână de motor, de exemplu", spune Silviu Toma, expert conducere defensivă.

Traficul pe Drumul Naţional 1 a fost restricţionat mai bine de două ore, timp în care drumarii au curăţat asfaltul şi au aruncat nisip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs carambolul cu 17 maşini din Ilfov. Un şofer de TIR beat la volan a declanşat haosul: "Am plecat sanie toţi!"