Antena Meniu Search
x

Video "Maşinile mergeau cum ai fi pe gheaţă". Carambol în Ilfov provocat de un şofer de TIR băut: 16 maşini şi un microbuz implicate într-o ciocnire în lanţ

Accident devastator azi-noapte în localitatea Baloteşti. 16 maşini și un microbuz s-au cionit în lanţ pe şoseaua București Ploiești. Carambolul s-ar fi produs din cauza unui șofer turc care s-a urcat băut la volanul TIR-ului pe care îl conducea. Aproximativ 40 de persoane au fost implicate în accident, dintre care 8 au fost rănite. 3 adulți și 3 copii au fost transportați la spital. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 16.10.2023, 08:30

Vezi și

Accidentul în lanţ avut loc cu puţin inainte de miezul nopţii, în zona localității Balotești, pe sensul de mers spre județul Prahova. Şoferul tirului a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de parapetele de pe marginea şoselei. În urma impactului tirul a început să piardă combustibil, moment în care maşinile din spate au început să alunece şi astfel s-a format carambolul. 

Carambol în Ilfov provocat de un şofer de TIR băut

Eduard Marin, reporter Observator: Totul ar fi pornit de la acest TIR, şoferul a pierdut controlul volanului, a intrat în mai mulţi parapeţi, a început să piardă combustibil iar in acel moment toate maşinile au început să alunece şi s-a format carambolul. 

Bărbat: TIR-ul a intrat cu roata dreapta intr-un parapet, s-a rupt roata, s-a spart rezervorul de motorina, si a inceput sa curga motorina pe asfalt. Masinile veneau, degeaba franau. Masinile mergeau cum ai fi pe zapada, cum ai fi pe gheata.    

Pe acelaşi subiect

Femeie: Strada era plina de combustibil si eu n-am mai putut sa redresez masina, am pierdut controlul. Ne am dus pe frana ghiulea direct in carambol.  

În total, 16 maşini şi un microbuz au fost implicate în carambol. Şoferii, care se bucură acum că sunt în viaţă, spun că un astfel de impact este imposibil de evitat. 

Femeie: Era accident deja si erau trase pe dreapta. Oameni deja iesiti din masini cu copii, am pus frana si au intrat altii. Te panichezi, pui frana, incerci sa-ti patrezi calmul nu poti ca auzi bubuituri cand vin din spate.     

La locul accidentului a fost o adevărată desfăşurare de forţe. Mai multe echipaje au intervenit pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Eduard Marin, reporter Observator: In acest moment interventia este in dinamica iar aproximativ 40 de persoane sunt implicate in carambol.

Ungureanu Valentin, ISU Bucureşti-Ilfov: La fata locului au fost identificate 8 victime, dintre care 6 au fost transportate la spital si 2 au refuzat  transportul la spital. 

Se pare că ar exista şi o explicaţie în ceea ce priveşte motivul pentru care şoferul a pierdut controlul TIR-ului. 

Anne Ciolcă, IPJ Ilfov: Conducătorul autotrenului, respectiv un bărbat de 61 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Reporter: De ce v-ați urcat băut la volan? Să descuiați mașina. Ați văzut ce-ați făcut?

Soferul a fost dus la sediul INML pentru probe de sange iar politistii au deschis un dosar penal pe numele lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Maşinile mergeau cum ai fi pe gheaţă". Carambol în Ilfov provocat de un şofer de TIR băut: 16 maşini şi un microbuz implicate într-o ciocnire în lanţ