Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs explozia de pe Fizicienilor. Vecinii descriu scene de groază: "Ţipau să le dăm apă, că ard"

O explozie cu zgomot asurzitor a declanşat o intervenţie de amploare a pompierilor, azi-dimineaţă, la Bucureşti. 30 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă după ce a sărit în aer un bloc. O mamă şi fiicele ei au ajuns la spital cu arsuri grave. 

de Ana Grigore

la 31.07.2024 , 19:29

Explozia a avut loc în zori, la cinci dimineaţa, când toată lumea din bloc dormea. Speriaţi şi bumaci, locatarii au sărit în picioare fără să ştie ce s-a întâmplat. Zgomotul, suflul deflagraţiei şi ţipetele disperate ale unor vecine i-au panicat total. Deflagraţia a dărâmat un apartament întreg şi a afectat încă şase locuinţe. "Ele ţipau să le dăm apă, că ard", ne spun vecinii.

În apartamentul în care a avut loc explozia locuiau o mamă împreuna cu cele două fiice ale sale. Deflagraţia a fost atât de puternică încât locuinţa a fost complet distrusă, iar acum cele trei vor fi nevoite să locuiască la rude.

Locatarii blocului s-au trezit cu apartamentele distruse

Vezi și

Cele trei femei rănite de explozia care le-a spulberat apartamentul sunt internate la spital în stare gravă şi vor avea nevoie de tratament îndelungat. În urma lor, vecinii şi-au pus mâinile în cap când au socotit câţi bani le trebuie pentru reparaţii. "Sunt geamuri sparte, uşi jumulite, centralele scoase din perete", "Mi-a inundat, a curs pe pereţi, pe la prize, abia am dat drumul la lumină. Uite uşa asta, a sărit cu totul.  Era jos, căzută, a pus-o de probă aşa, că nu mai are cum să o prindă. La cinci dimineaţa pe mine m-a aruncat din pat!", ne povestesc locatarii blocului.

Pompierii caută acum cauzele exploziei. Cred că una dintre locatarele din apartamentul care a sărit în aer a lăsat deschis robinetul de gaz. Vecinii spun, însă, că nu a fost un simplu accident şi le bănuiesc tocmai pe victime, "Au mai vrut să dea acum vreo trei ani foc", au adăugat ei.

Singura veste bună pentru locatari este că structura de rezistenţă a blocului a rezistat exploziei şi că nu există riscul unei prăbuşiri. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs explozia de pe Fizicienilor. Vecinii descriu scene de groază: "Ţipau să le dăm apă, că ard"