Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. De unde a pornit incendiul care a provocat 8 morţi la Ferma Dacilor. Un supravieţuitor i-a ajutat pe anchetatori să rezolve misterul

Incendiul de la Ferma Dacilor, în care au murit 8 oameni în a doua zi de Crăciun, ar fi fost provocat de instalaţia electrică subdimensionată a pensiunii. Iar un televizor încins ar fi fost scânteia declanşatoare. Ipoteza anchetatorilor este întărită şi de supravieţuitori. Patronul aşteaptă să afle dacă va fi arestat 30 de zile şi susţine, în continuare, că a fost o mână criminală. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 03.01.2024, 22:13

Vezi și

Patronul de la Ferma Dacilor a fost dus astăzi încătuşat în faţa procurorilor. A purtat cu el tot timpul un pantof al fiului său de 11 ani, mort şi el în incendiu. 

Cornel Dinicu, dus încătuşat la audieri

"În cea de-a doua zi de audieri, Cornel Dinicu a ajuns în faţa procurorului vizibil în stare de şoc. N-a făcut nicio declaraţie, le-a spus însă apropiaţilor că nimic din ceea ce i se întâmplă acum, în cadrul anchetei, nu poate fi mai rău decât faptul că şi-a pierdut propriul copil", transmite Cristina Filip, reporter Observator.

Chiar dacă nu au obţinut nicio informaţie de la Cornel Dinicu, procurorii îşi menţin acuzaţiile. Distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Spun că a condus Ferma Dacilor fără să ţină cont de normele de siguranţă, iar asta a favorizat tragedia. Aceeaşi acuzaţie i-a fost adusă Adelinei Elena Ilie, partenera patronului. Femeia, împreună cu Dinicu, ar fi condus din umbră pensiunea. Al treilea acuzat este Adrian Ristin, administratorul din acte.

Pe acelaşi subiect

Ferma Dacilor: cauza incendiului

Potrivit anchetatorilor, incendiul ar fi fost provocat de reţeaua electrică a pensiunii, subdimensionată faţă de consumul real. Surse din investigaţie au dezvăluit că focul ar fi pornit din livingul de la mansardă, unde copiii jucau jocuri TV la un televizor fixat pe un perete cu lambriuri de lemn. Un supravieţuitor le-a povestit procurorilor că "Televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să îl închidă pentru a se mai răci. Eu am mers la culcare la 23:30, rămânând în living copiii care se jucau la televizor".

Patronul de la Ferma Dacilor ştia de problemele reţelei electrice. Pensiunea era alimentată cu electricitate de o putere suficientă pentru un apartament, în niciun caz pentru o clădire cu 21 de camere. "Echipamente, totul modern... Uite ce bine face curentul... A, n-avem curent", spunea Cornel Dinicu, patron Ferma Dacilor.

Cornel Dinicu acuză o mână criminală

Cu toate acestea, Cornel Dinicu insistă - incendiul a fost provocat intenţionat: "De ce cred că e o mână criminală? Pentru că eu sunt victima perfectă. Trecutul meu mă face să nu fiu credibil", scria patronul pe Facebook înainte să fie arestat.

Varianta patronului este întărită şi de unul dintre avocaţii celor puşi sub acuzare. Susţine că o filmare nouă cu flăcările din noaptea tragediei poate schimba cursul anchetei. "Raportat la modul de propagare al acestui incendiu, eu nu exclud varianta unei mâini criminale", declară Adrian Georgescu, avocat.

"Procurorii spun că nici dacă ar fi vorba despre o mână criminală, patronul nu ar fi declarat nevinovat. În mansarda pensiunii nu existau căi de evacuare adecvate, construcţia din lemn avea o rezistenţă minimă la foc, iar detectoarele de fum nu funcţionau", adaugă Cristina Filip, reporter Observator.

Potrivit apărării, flăcările par că au cuprins simultan două dintre laturile clădirii, ceea ce ar sugera că focul a pornit din exterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. De unde a pornit incendiul care a provocat 8 morţi la Ferma Dacilor. Un supravieţuitor i-a ajutat pe anchetatori să rezolve misterul