Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Filmul accidentului naval din Portul Constanţa. O navă din Cehia s-a scufundat: toţi cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi

Accident naval în Portul Constanţa. Un împingător din Cehia a lovit un convoi ce efectua manevre în zona de acostare. Impactul a găurit partea de jos a vasului, care s-a scufundat. Cei 5 oameni aflaţi la bord au fost salvaţi la timp.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.04.2023, 19:30

Vezi și

Accidentul a avut loc puţin după ora 5 şi jumătate. Împingătorul Michaela a lovit o barjă goală, aflată în mişcare. Partea stângă a navei a fost grav avariată, iar prin spărtură apa a năvălit cu repeziciune. S-a dat imediat alarma. "Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor, la ora 7 şi 10 minute, împingătorul avariat s-a scufundat", a declarat Irina Puşcaşu, purtător de cuvânt ANR.

Căpitănia Portului Constanţa încearcă acum să afle cauzele care au dus la ciocnirea vaselor

Cei cinci membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în acest moment în afara oricărui pericol. Nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj antipoluant, iar zona va fi balizată. În dană, apa are o adâncime de până la 7 metri, aşă că împingătorul sub pavilion Cehia, lung de aproape 22 de metri şi lat de aproape 10 metri, se sprijină, practic, pe fundul apei. Cabina a rămas, parţial, la suprafaţă. Un aviz privind pericolul de navigaţie în zonă a fost emis imediat. Armatorul a fost la rândul său notificat de incident şi are 10 zile să înceapă operaţiunile de aducere la suprafaţă.

"Nu ştiu să spun cât poate dura. E în funcţie de ce găsesc scafandrii acolo. Dar am înţeles că spărtura este destul de mare, unde e perforat bordajul. Şi atunci în primul rând trebuie obturat acolo şi după aceea, tot cu ajutorul scafandrilor, după aceea se apucă să o ranflueze", a declarat Cosmin Dumitrache, director ANR. Căpitănia Portului Constanţa încearcă acum să afle cauzele care au dus la ciocnirea vaselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Filmul accidentului naval din Portul Constanţa. O navă din Cehia s-a scufundat: toţi cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi