Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Florin Piersic se pregăteşte de o nouă operaţie importantă. Primul mesaj transmis de pe patul de spital

"Sunt pe mâini bune". Este mesajul emoţionant, transmis de Florin Piersic de pe patul de spital prietenilor şi admiratorilor. Marele actor a fost transferat aseară cu septicemie de la spitalul din Cluj la Institutul Matei Balş din Capitală, iar acum este pregătit pentru o nouă operaţie. Încă luptă cu infecţia generalizată. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.05.2024, 21:37

Vezi și

Florin Piersic se pregăteşte de o intervenţie importantă, cea de scoatere a protezei de la genunchi, care face ca infecţia pe care o are în corp să fie greu de stăpânit. 

Horia Roşianu, medic primar cardiolog, Institutul Inimii Cluj-Napoca: Situaţia era a unui pacient cu septicemie infecţioasă în sânge dar care avea două particularităţi două zone protetice, proteza de genunchi şi material protetic în inimă. 

Care ar fi sursa infecţiei

Marele actor a scăpat cu bine de operaţia prin care au fost scoase sondele care-i ţineau inima sănătoasă de mai bine de 15 ani. Una dintre variantele luate în calcul de medici privind sursa infecţiei ar fi o perfuzie.

Pe acelaşi subiect

Adrian Molnar, purtător de cuvânt Institutul Inimii Cluj Napoca: Dânsul a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecţii pe care a contactat-o probabil de la o branulă, o perfuzie care i-a fost pusă dânsului cu câteva zile înainte. 

Familia a cerut însă ca cea de-a doua intervenţie, de extragere a protezei de genunchi, să se facă la Bucureşti, de aceiaşi medici care i-au montat dispozitivul în urmă cu 5 ani. 

Adrian Molnar, purtător de cuvânt Institutul Inimii Cluj Napoca: Este o situaţie destul de severă pentru sănătatea lui, e gravă, da.

Florin Piersic, transferat aseară în Capitală

Astfel că Florin Piersic a fost transferat aseară în Capitală, cu un avion SMURD. Medicii transmit că a fost tot drumul binedispus.

Bianca Iacob, reporter Observator: Potrivit surselor Observator, actorul Florin Piersic suferă de o infecţie cu stafilococ la nivelul pielii, care mai întâi i-a afectat genunchiul, iar mai apoi stimulatorul montat. După ce va fi evaluat aici, la Institutul Matei Balş, de o comisie de medici, va fi stabilit şi planul de tratament. Cel mai probabil antibiotice ţintite pentru infecţia cu care a fost diagnosticat. 

Marele actor are un mesaj pentru cei care sunt îngrijoraţi de starea lui de sănătate. Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că "este pe mâini bune". Prieteni, colegi şi admiratori, toţi îl aşteaptă din nou acolo unde îi este locul: pe scenă. 

Marian Rălea, actor: Săptămâna luminată să vă aducă domnule Florin Piersic, multă, multă sănătate. Ca şi mine, o ţară întreagă vă iubeşte şi este alături de dumneavoastră. 

Maia Morgenstern, actriţă: Aveţi prieteni, aţi ştiut să vă faceţi prieteni ce vă iubesc, ce vă apreciază, ce vă respectă, ce au mare nevoie de setea dumneavoastră de viaţă, de întelepciunea dumneavoastră de viaţă.

Florin Piersic, actor: Dacă nu mă opreşte cineva pe stradă, sunt bolnav. Abia aştept să mă oprească, să-mi spună lumea ceva, să-mi spună: unde e şalul alb? 

Actorul ar putea fi operat la genunchi la Spitalul Foişor

Conform surselor Observator, Florin Piersic ar putea fi operat la genunchi la Spitalul Foişor.

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: Până la scoatere protezei, pe care o discutăm chiar în orele următoare, discutăm şi de investigaţii pe care le facem. Este un pacient vulnerabil, care are nevoie de o intervenţie rapidă, dar să fie cea corectă.

Maestrul Piersic a fost invitat la Observator de Ziua Naţională. Ne-a delectat, ca de obicei, cu poveşti şi glume şi ne-a dăruit puţin din inima lui mare. 

Florin Piersic, actor: Sunteţi formidabili! Şi tu Vali, care...îmi pare rău că trebuie să spun, dar eşti mai frumos ca mine. Nu, nu, nu... Pe vremea când eram şi eu de vârsta ta!

A câştigat inimile românilor cu rolul din Mărgelatu

Florin Piersic este una dintre figurile emblematice ale teatrului şi cinematografiei româneşti. A devenit celebru cu rolurile din Haiducii lui Şapte Cai, Pintea şi Trandafirul Galben. Însă a câştigat definitiv inimile românilor cu rolul din Mărgelatu. 

Florin Piersic, actor: Dac-aş împlini 100 de ani, vă chem să-mi cântaţi! Dar să fiu viu, nuuu..

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Florin Piersic se pregăteşte de o nouă operaţie importantă. Primul mesaj transmis de pe patul de spital