Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Avionul prăbuşit lângă Bucureşti, pilotat de Nicolae Cincă, un cunoscut om de afaceri

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit lângă Capitală. S-a rupt în bucăţi la contactul cu pământul, iar pilotul şi pasagerul au fost răniţi. La manşă se afla un om de afaceri pasionat de zbor. Abia decolase când s-a întâmplat totul. În urmă cu 7 ani, pilotul ar fi scăpat miraculos dintr-un accident identic. 

de Bogdan Ocnaru

la 10.08.2021, 20:01

Vezi și

Avionul ultrauşor Pipistrel Alpha Trainer a decolat de pe pista de lângă hangarul privat din Chitila în jurul orei 12. 

Cine este Nicolae Cincă, pilotul avionului prăbuşit

Era un zbor de agrement, iar la manşă se afla omul de afaceri Nicolae Cincă.

Bărbatul de 72 de ani, acţionar majoritar la o cunoscută firmă care produce mobilă, este proprietarul aeronavei. Cu el se afla şi un prieten, bărbat de 38 de ani.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a prăbuşit avionul la Chitila

Avionul a zburat la altitudine joasă, 150-200 de metri. A survolat zona, iar pilotul a făcut câteva manevre simple. La ora 12 şi 18 minute, din motive deocamdată necunoscute, aparatul de zbor a pierdut din înălţime şi nu a mai putut fi controlat. A căzut la câte sute metri de locul din care decolase.

Un pompier aflat în ziua liberă a văzut totul de la distanţă. A sunat imediat la 112. Când au ajuns la locul accidentului, salvatorii i-au găsit pe cei doi bărbaţi înăuntru, conştienţi, dar cu traumatisme multiple.

Ioana Blănaru, ISU B-IF: Aceştia au fost transportaţi de către UTIM şi elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca. În urma evenimentului nu s-a produs niciun incendiu. 

Bogdan Ocnaru, reporter Observator: Avionul de mici dimensiuni s-a răsturnat, este cu roţile în sus, o parte a fuselajului s-a rupt. Sunt acolo criminalişti care adună probe, fac măsurători ca să determine cauza accidentului aviatic. 

Aeronava de agrement este fabricată în 2014 şi este foarte apreciată de pasionaţi datorită manevrabilităţii şi a performanţelor de care este capabilă.

La începutul acestui an proprietarul a scos-o la vânzare şi a postat anunţul pe un site de specialitate. Aparatul de zbor ar valora peste 60 de mii de euro. Acelaşi om de afaceri a fost implicat într-un accident similar, în urmă cu 7 ani, tot cu un avion ultrauşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Avionul prăbuşit lângă Bucureşti, pilotat de Nicolae Cincă, un cunoscut om de afaceri