Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Bărbat, strivit de camionul condus de un şofer ucrainean beat, în Maramureş. Victima este o persoană cunoscută

Un bărbat din Maramureş a fost ucis pe trotuar de un şofer ucrainean mort de beat. Omul se îndrepta liniştit spre casă când camionul de zeci de tone s-a răsturnat peste el. Şoferul, un tânăr care ştia puţin româneşte, nici măcar nu şi-a dat seama că a omorât pe cineva. Poliţiştii l-au reţinut imediat. Vă avertizăm că urmează detalii cu impact emoţional! 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.05.2022, 19:24

Vezi și

Accidentul a avut loc în Seini, un oraş aflat în apropierea Vămii Petea, tranzitat zilnic de sute de tiruri.  Bărbatul de 62 de ani mergea liniştit pe trotuar când camionul, condus cu viteză de un cetăţean ucrainean, a venit din spate ca o umbră. Deşi drumul era drept, şoferul a ajuns cu roţile în rigolă şi s-a răsturnat pe o parte. Tirul a doborât un stâlp şi s-a proptit într-o casă.

A murit când mai avea doar câţiva paşi până acasă

Traian Demian, fratele victimei: Un inconştient, că nu pot să-i spun criminal, un inconştient. Un om sănătos la cap nu conduce sub influenţa alcoolului.

Victima este un fost antrenor de handbal, cunoscut pe plan local. Mai avea de mers doar câţiva paşi până acasă. Şoferul de 33 de ani nici măcar nu şi-a dat seama că a prins un om sub remorcă.

Pe acelaşi subiect

Martor-reporter: - Şi cum era?

- Băut.

- Se ţinea pe picioare, vorbea?

- Se ţinea pe picioare, da. Am întrebat: "Mai e cineva în cabină?" A zis că nu.

- Vorbea şi în limba română?

- Da, în limba română vorbea. 

- A fost o maşină în spatele lor, în spatele TIR-ului şi a zis: "Vezi că e omul în spate, ai picat pe el!".

Martorii povestesc că şoferul ucrainean s-a comportat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Martor-reporter: Era speriat?

- Liniştit, calm, răspundea la poliţie. După aia au venit salvările, maşinile de poliţie şi atunci l-a urcat într-o salvare, cred că atunci i-a făcut testul. 

Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Rezultatul fiind 1,22mg/l alcool pur în aerul expirat.Locuitorii oraşului spun că se tem să mai iasă din curte.

Localnici: - Vin beţi ăştia cu TIR-urile şi trec peste oameni.

- Vine un TIR din ăsta cu viteză, te aruncă în şanţ, nici nu trebuie să te lovească.

De la începutul războiului, cetăţenii ucraineni au fost implicaţi în 138 de accidente rutiere pe teritoriul României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică: Bărbat, strivit de camionul condus de un şofer ucrainean beat, în Maramureş. Victima este o persoană cunoscută