Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Blocul din Constanța a fost cuprins de flăcări în câteva secunde. ”Cineva ne-a spus că dacă mai coborâm un etaj murim”

Un incendiu devastator a lăsat sute de oameni fără locuinţe în prag de sărbători. Flăcările au cuprins mai întâi o maşină din parcarea de la demisol, apoi s-au extins rapid şi au devastat aproape tot blocul. Disperaţi, oamenii s-au adăpostit cu copiii în braţe pe acoperişul blocului. Vinovaţi de nenorocire ar fi doi puști care au fost surprinşi de camerele de supraveghere.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.12.2021 , 19:40

Disperat să mai salveze ceva din locuinţă, un bărbat s-a avântat în flăcări. Nu s-a putut lupta cu focul. S-a întors, înfrânt, cu geaca mistuită de incendiu şi a căzut în genunchi.

Nenorocirea a lovit în jur de unu dimineaţa, când fumul înecăcios a cuprins apartamentele. Disperaţi, oamenii au sărit din paturi. Pe geam, şi-au văzut moartea cu ochii. Au fugit pe casa scărilor doar cu hainele de pe ei.

Locatar: ”Era un fum negru, dens, înecăcios. Am reuşit să ajungem la parter, dar simţeam că nu mai reuşim să ieşim”

Vezi și

Câţiva au reuşit să iasă din bloc. Apoi au privit neputincioşi cum se mistuie sub ochii lor tot ce înseamnă "acasă". Alţii însă au fost prinşi în capcana focului: s-au refugiat la etajele superioare şi pe terasa blocului.

Pe acelaşi subiect

Locatarii care nu au putut ieși din bloc s-au refugiat pe acoperiș

Martor: ”Au ieşit din case care cum au apucat, cu copii în braţe plângând”.

Bubuiturile maşinilor care ardeau şi zgomotul geamurilor sparte au trezit-o din somn pe Ana Maria.

Ana Maria Stoian, locatară: ”Un coşmar din care aş fi vrut să mă trezesc”. Primul gând al femeii: fetiţa ei de nouă ani din camera alăturată.

Ana Maria Stoian, locatară: ”Cineva ne-a spus că dacă mai coborâm murim şi am ajuns la etajul şase, cineva, un vecin ne a primit pe toţi vecinii până au venit pompierii”.

În câteva minute, parcarea blocului s-a umplut de salvatori: peste 200 de pompieri din trei judeţe, medici, jandarmi şi poliţişti, cu autospeciale, cisterne şi autoscări.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Planul roşu a fost activat la ora 02.00, iar aici la locul intervenţiei sunt peste 30 de maşini de pompieri şi ambulanţe”.

Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea: ”Au fost evacuate 250 de persoane, din care peste 70 de copii”.

Un bărbat este intubat, după ce a suferit arsuri pe căile respiratorii

Nouă oameni, printre care şi doi copii de şase luni şi trei ani, au ajuns la spital.

Crina Kibedi, medic Spitalul Judeţean: ”Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu cu arsuri pe căile respiratorii. Se află la ATI, e intubat, dar starea sa de sănătate este stabilă”.

Flăcările s-au extins de la o maşină care a luat foc în parcarea de la demisol. Nereguli după nereguli au ieşit la iveală.

Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea: ”Nu aveau autorizaţie”

Locatar: ”Cine l-a verificat pe constructor? A făcut sistem de stingere? Cine l-a verificat? ISU, Primăria? Cine i-a dat autorizaţie de construcţie, i-am dat eu?”

Incendiul a izbucnit din parcare, unde doi copii au aprins substanţe inflamabile

Amploarea flăcărilor le-a dat de bănuit pompierilor, care au acum două ipoteze. De vină ar putea fi doi copii, de 13 şi 15 ani, surprinşi jucându-se în parcare. Când au izbucnit flăcările, au fugit.

Tinerii au fost identificaţi. Au recunoscut că au găsit substanţe inflamabile şi au aprins focul. Adolescentul de 15 ani ar putea răspunde penal.

Andreea Filip: ”Amploarea dezastrului se vede cel mai bine în timpul zilei, maşinile au rămas în totalitate, iar din unele nu a mai rămas decât caroseria”.

Oamenii se consideră norocoşi. Sunt în viaţă, deşi au rămas pe drumuri. 35 de apartamente au fost complet distruse de flăcări, alte zeci sunt pline de fum şi apă, iar reţelele de utilităţi - complet distruse. Locatarii s-au cazat pe unde au putut, la rude şi cunoştinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Blocul din Constanța a fost cuprins de flăcări în câteva secunde. ”Cineva ne-a spus că dacă mai coborâm un etaj murim”