Antena Meniu Search
x

Update Un adolescent de 15 ani a fost reținut, după incendiul de la blocul din Constanţa. Minorul va fi supus unei expertize pentru stabilirea discernământului

Momentul în care a izbucnit incendiul de la blocul din Constanța a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în zonă. Pe înregistrare se poate observa cum o minge de foc cuprinde parcarea clădirii în doar câteva secunde. Doi copii, unul de 13 ani şi altul de 15 ani ar fi vinovați de nenorocire. Ei au fost audiaţi de poliţişti, iar adolescentul de 15 ani a fost reţinut.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 22:41

Vezi și

UPDATE: În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri. 

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. 

În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă.

Știrea inițială

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor surse Observator, suspecții, doi minori, provin din medii sociale nefavorabile și nu se poate lua nicio măsură preventivă în privința lor. Doar unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, ar putea răspunde penal, însă asta dupa o expertiză psihiatrică care sa dovedească ca avea discernământ. Se pare că aceștia ar fi vrut să se joace după ce ar fi găsit combustibil în clădire și, când au văzut ce au făcut, au fugit. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Ce spune Poliția din Constanța, după incendiu. Dosar penal pentru distrugere prin incendiere

IPJ Constanța a anunțat că poliția face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă: "Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1.00, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcție de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun", a anunțat IPJ Constanța. 

Incendiu în Constanța. Zeci de mașini și apartamente au fost distruse sau avariate

În alte imagini, filmate de un martor, la scurt timp după izbucnirea incendiului, se observă cum o mașină arde iar focul se extinde repede și la celelalte autoturisme din parcarea blocului care nu avea autorizație de securitate la incendiu. Se pare că nici aspersoarele de incendiu nu ar fi funcționat aici. 

În parcare, flăcările au făcut prăpăd, zeci de mașini au fost distruse. Fațada clădirii a ars în totalitate, dar structura blocului nu ar fi fost afectată. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că 35 de apartamente au fost avariate de flacără în urma incendiului. Șapte persoane care nu aveau unde să stea au fost duse la spitalul modular, respectiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Mărturii dramatice ale martorilor. Un preot s-a refugiat cu familia pe acoperiș

Pompierii au intervenit cu o autoscară pentru a-i evacua pe locatari. Unii s-au urcat pe acoperiş"Soţul m-a trezit din somn că era un vuiet puternic, erau bubuituri puternice la maşini", a povestit o locatară. "Am auzit de pe casa scării pocnituri şi nu ştiam ce s-a întâmplat. Am deschis uşa imediat şi dintr-odată am văzut fum pe hol, am văzut o femeie, am împins-o imediat pe partea cealaltă şi după am sărit să deschis geamurile la toată lumea la apartamente şi s-a propagat", a povestit un alt locatar.

Mai multe persoane au filmat scenele de salvare. ”Vai de capul meu ce e aici!” reacționează un martor. ”Ia, uite! Săracii oameni!””Nu vezi ce fum negru e? Uite-i pe ăia săracii pe bloc, băi!”, a reacționat un alt bărbat. ”Acolo unde se vede luminiţa aia, beculeţul acela, omul ăla tot strigă încontinuu că să vină cineva să-i scoată afară, că are şi copiii mici!”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un adolescent de 15 ani a fost reținut, după incendiul de la blocul din Constanţa. Minorul va fi supus unei expertize pentru stabilirea discernământului