Antena Meniu Search
x

Incendiu Constanța: Ce soluție a găsit Primăria pentru familiile rămase fără locuințe în prag de sărbători

Primăria Constanţa a anunţat, joi, că oferă 23 de apartamente pentru ca familiile afectate de incendiu să locuiască temporar, până în momentul în care pot reveni la domiciliul lor. Asociaţiile de proprietari sunt cele care vor face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Constanța.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 18:42

Incendiu Constanța: Ce soluție a găsit Primăria Constanța pentru familiile rămase fără locuințe în prag de sărbători
Incendiu Constanța: Ce soluție a găsit Primăria Constanța pentru familiile rămase fără locuințe în prag de sărbători

Primarul Vergil Chiţac şi viceprimarul Ionuţ Rusu au avut o întâlnire cu rezidenţii ansamblului de locuinţe afectat de incendiul izbucnit noaptea trecută în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu.

"Trebuie să acţionăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm şi să discutăm concret cu toate părţile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalaţiilor de apă şi canalizare. În momentul de faţă, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru care ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Primăria Constanţa a menţionat că, în prezent, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială desfăşoară anchete sociale, iar în urma discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare.

23 de locuințe vor fi puse la dispoziția familiilor rămase pe drumuri

Pe acelaşi subiect

"Ştiu că o parte dintre dumneavoastră nu aveți unde să stați în perioada următoare. Din acest motiv avem un partener care ne va ajuta cu 23 de apartamente pe care ni le va pune la dispoziţie. Împreună vreau să identificăm familiile care au nevoie de o locuinţă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu.

Sursa citată a menţionat că siguranţa bunurilor reprezintă o altă problemă semnalată de proprietari, iar echipajele Direcţiei Generale Poliţia Locală se vor afla acolo 24 de ore din 24. 

Expertiză tehnică la blocul afectat de incendiu

De asemenea, Inspectoratul de Stat în Construcţii va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranţa clădirii.

Totodată, autoritatea locală a anunţat că va căuta soluţii pentru reabilitarea faţadei blocului afectat de incendiu. 

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate. Opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incendiu Constanța: Ce soluție a găsit Primăria pentru familiile rămase fără locuințe în prag de sărbători