Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată fetiţa din Tecuci care a sărit pe geam, după ce învăţătoarea a încuiat-o în clasă din greşeală: ''Am simţit că pică ceva de sus''

O fetiţă de şase ani din Tecuci a sărit de la etajul 1 al şcolii în care învaţă. S-a speriat după ce învăţătoarea a încuiat-o, din greşeală, în clasă. A scăpat miraculos cu viaţă. O altă învăţătoare care trecea chiar atunci pe lângă geam a văzut o umbră care se îndreaptă spre pământ, a întins mâinile instinctiv şi a prins-o în braţe.

de Adrian Obreja

la 19.11.2021, 20:09

Vezi și

Ilinca Bîra, învăţătoarea care a prins-o: Am simţit că pică ceva de sus. Şi am întins instinctiv mâinile ca să mă apăr efectiv şi am prins-o pe fetiţă de sub braţ. De fapt, am picat în acelaşi timp cu ea.

Fetiţa a avut parte de o minune şi de o şansă la un milion. Căzătura putea să-i fie fatală, mai ales că sub geam era beton. Întâmplarea dramatică s-a petrecut la prânz, când elevii de la grupa pregătitoare erau conduşi de învăţătoare către poarta şcolii, unde-i aşteptau părinţii. 

Copiii erau pe hol, pregătiţi să plece acasă, moment în care fetiţa s-a strecurat înapoi în clasă. Atunci, doamna învăţătoare a închis uşa, aşa cum obişnuieşte la fiecare final de program, fără să ştie că cea mică este în interior.

Adriana Lefter, directoarea școlii: Doamna, ştiind că toţi copiii sunt aşezaţi câte doi pe hol, a încuiat clasa pentru că lucrurile personale ale doamnei erau toate în clasă urmând ca, după ce lasă copiii, să se întoarcă să şi le preia. Din acest motiv, a şi fost încuiată clasa.

Pe acelaşi subiect

Fetiţa s-a panicat după ce clasa a fost încuiată 

Când s-a văzut singură în clasă, fetiţa s-a panicat. Nimeni nu a auzit-o să strige după ajutor. A căutat o cale să iasă, fără să-şi dea seama de pericol. S-a urcat pe scaunul de la catedră şi a sărit de la etajul 1. Întâmplarea, sau mai bine spus, norocul, a făcut ca fix în acel moment să treacă pe sub fereastră o învăţătoare. Fetiţa i-a picat practic în braţe.

Adriana Lefter, directoarea școlii: A prins-o de sub umeri, de sub braţe, fetiţa în cădere, atingând un pic cu genunchiul partea de jos a scărilor. 

Ilinca Bîra, învăţătoarea care a prins-o: Nu ştiu dacă era speriată, că speriată eram şi eu pur şi simplu. Am dus-o la învăţătoare, a mers pe picioarele ei. Eu i-am dus ghiozdănelul şi ea mergea pe lângă mine. O ţineam de mână.

Mama o aştepta la poarta şcolii.

Mama fetiţei: Niciodată nu a făcut gesturi extreme de genul ăsta. Vă daţi seama, na, e copil de şase ani.

Fetiţa a fost dusă la spital pentru un control, iar investigaţiile au arătat că este bine. Inspectoratul şcolar a început totuşi o anchetă.

Selena Costea, inspector general adjunct ISJ Galați: Este, să nu uităm, vorba despre un copil de 6-7 ani care aşa a ştiut să gestioneze o situaţie în care nu a mai fost pusă până în prezent. 

Părinţii elevei spun că nu vor să depună plângere împotriva învăţătoarei de la clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum a fost salvată fetiţa din Tecuci care a sărit pe geam, după ce învăţătoarea a încuiat-o în clasă din greşeală: ''Am simţit că pică ceva de sus''