Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum s-a petrecut tragedia în care doi bunici din Harghita au pierit în flăcările ce le-au cuprins casa. Pompierii i-au găsit îmbrăţişaţi

Tragedie într-o familie din Harghita! Şi, în acelaşi timp, dovada unei iubiri cum rar ne e dat să vedem. Un copil a sărit în flăcările care i-au cuprins casa, pentru a-şi salva bunicii care l-au crescut. Cu greu a fost oprit de mama lui, dar nu înainte de a fi rănit. A ajuns la spital, iar pompierii i-au găsit pe bunici fără viaţă, dar îmbrăţişaţi. Urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional!

de Andra Dolana

la 20.07.2021, 20:12

Vezi și

Fiul victimelor: Am auzit că ţipa sora, am fugit repede, deja era foc. Era flacără mare, ardea..

Reporter: Cine era înăuntru?

Fiul victimelor: Erau mama şi cu tata... 

Copilul de 13 ani a încercat să-şi scoată bunicii din flăcări

Pe acelaşi subiect

Cu câteva ore înainte, cei doi soţi montaseră o butelie de gaz. Erau în casă când butelia a explodat şi locuinţa a fost cuprinsă de flăcări. Disperat, cu mâinile goale, Adrian, nepotul lor de doar 13 ani a spart un geam şi a încercat să intre în casă să-şi salveze bunicii. Însă forţa incendiului a fost prea mare. 

Fiul victimelor: Adrian era afară, mulţumesc lui Dumnezeu. El a încercat să îi scoată pe bunici, dar a fost în zadar, nu a putut să facă nimic.

''A vrut să le salveze viaţa şi mă-sa îl trăgea înapoi să nu intre.'' 

Femeia a reuşit cu greu îşi scoată copilul în viaţă din casă. Strigătele ei au alertat vecinii, care au încercat să stingă flăcările cu apă din fântână. N-au avut nicio şansă. Cu toţii au privit neputincioşi cum locuinţa arde din temelii. Pompierii i-au găsit pe cei doi bunici carbonizaţi în casă. Erau îmbrăţişaţi. Nepotul lor a fost dus de urgenţă la spital. 

Alina Ciubotaru, purtător de cuvânt ISU Harghita: Colegii de la serviciul de ambulanţă judeţean l-au găsit conştient, în stare stabilă, însă prezenta arsuri ce necesitau imediat îngrijiri medicale de specialitate.

Kiss Edith, purtător de cuvânt Spitalul Miercurea Ciuc: Copilul a suferit arsuri de gradele 1 și 2 pe față, pe membrele superioare bilaterale, regiunea cervicală, prin contact cu flacăra, pe 10 la sută din suprafața corpului. 

Băiatul e acum în afara oricărui pericol. Explozia i-a smuls însă de lângă el pe cei care i-au fost şi bunici...şi părinţi. 

Fiul victimelor: L-au crescut de mic. Nici nu am cuvinte să vorbesc.... 

Copilul va locui acum cu părinţii lui şi cu fratele său mai mic. Curajul său l-a impresionat pe prefectul Harghitei care a chemat oamenii, pe Facebook, să îi transmită mesaje de solidaritate băiatului. Oameni din toată ţara i-au scris mesaje de condoleanţe şi de încurajare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum s-a petrecut tragedia în care doi bunici din Harghita au pierit în flăcările ce le-au cuprins casa. Pompierii i-au găsit îmbrăţişaţi