Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu doi morți din Calafat. Șoferul vinovat nu băuse, însă cel care staționa consumase alcool

Accident cumplit în vama Calafat: un microbuz s-a înfipt într-un TIR oprit pe marginea drumului. Doi oameni au murit şi alţi patru sunt răniţi. Toţi cei implicaţi în accident sunt cetăţeni bulgari. De vină pentru nenorocire ar fi şoferul microbuzului, care ar fi adormit la volan. Şoferul camionului în schimb era băut. Oamenii din zonă spun că astfel de tragedii se pot repeta oricand pentru că, în lipsa unei autostrăzi, toate TIR-urile blochează drumul de frontieră. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.06.2022, 20:38

Vezi și

Nenorocirea a avut loc la cinci jumătate dimineaţa în localitatea Basarab. Bulgarii mergeau către Calafat. Microbuzul cu cei şase tracta şi o platformă pe care se aflau un ATV şi o dubă. La volan era un tânăr de 22 de ani. Şoferul ar fi adormit şi nu ar fi văzut TIR-ul care staţiona pe marginea drumului şi ocupa aproape toată banda de mers. 

Camionul aparţinea tot unui cetăţean bulgar, care însă nu era la volan în momentul impactului. Într-o fracţiune de secundă, microbuzul s-a înfipt pur şi simplu în autocamion. Un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 42 de ani, pasageri în microbuz, au murit pe loc.

Martor: Am auzit nişte scrâşniri de roţi, buf şi atât. Era fetiţa aia colea şi plângea şi ţipa nu era nimeni... decât ăştia... nu se dezmeticiseră.

Ceilalţi pasageri, o fetiţă de doar patru ani, două tinere de 18 şi 19 ani, şi şoferul au fost transportaţi de urgenţă la spitalul municipal din Calafat. 

Pe acelaşi subiect

Cristiana Geormăneanu, Spitalul din Calafat: În momentul de faţă sunt în UPU în curs de investigaţie. Primesc îngrijiri medicale de urgenţă. 

Accident în Calafat. Tânărul de 22 de ani de la volanul microbuzului a fost testat cu etilotestul şi nu era băut

În schimb, şoferul camionului care staţiona din cauza unor defecţiuni tehnice, băuse. Rezultatul etilotestului a arătat valoarea de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru care riscă o amendă şi suspendarea permisului timp de trei luni. 

Pe Drumul Naţional 56, şoseaua pe care a avut loc accidentul, se circulă extrem de periculos. Zi de zi maşinile şi TIR-urile sunt la un pas să se ciocnească pentru că se merge pe contrasens. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Astfel de imagini nu sunt o excepţie. Așa arată în fiecare zi drumul care duce către Vama Calafat, iar cei care circulă pe aici trebuie să își pună viața în pericol, circulând pe contrasens şi făcând slalom printre tirurile staţionate şi maşinile care circulă din sens opus. 

Teoretic, modernizarea Vămii Calafat şi construcţia podului Calafat-Vidin ar fi trebuit să vină la pachet cu Autostrada A6. 

Mădălin Chipirlin, asociația Legal Drive: Autostrada A6 care trebuia să ajungă de la Lugoj la Calafat, ceea ce înseamnă că trebuia să preia întreg fluxul de transporturi de mărfuri, şi nu mai aveam aceste situaţii, drumul acesta era un drum secundar. 

A6 rămâne însă un vis îndepărtat. Doar 10 kilometri sunt gata şi au fost daţi în folosinţă în decembrie 2013. Restul de 260 intră la capitolul promisiuni uitate .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu doi morți din Calafat. Șoferul vinovat nu băuse, însă cel care staționa consumase alcool