Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului mortal din Dolj, unde un microbuz plin cu bulgari a intrat cu viteză într-un TIR. Autotrenul era staționat, așteptând să intre în Vama Calafat

Grav accident de circulaţie în această dimineaţă într-o localitate de lângă Calafat. Un microbuz plin cu cetăţeni bulgari a intrat într-un camion care staţiona pe marginea drumului, după ce şoferul a adormit la volan. Pentru un bărbat de 42 de ani şi un băiat de doar 17 ani impactul a fost fatal. Alte patru persoane, printre care şi un copil de patru ani, au fost grav rănite.       

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.06.2022, 13:30

Sursa foto: IPJ Dolj / Facebook / Info trafic Craiova și Dolj / Paul Sorin Chirca Vezi și

Inițial, cele patru victime au fost transportate la Spitalul municipal din Calafat, cea mai apropiată unitate medicală de locul unde s-a produs accidentul.

Medicii de acolo le-au acordat persoanelor rănite îngrjiri de urgență, dar au considerat că gravitatea cazului depășește competențele spitalului, așa că au cerut transferul la o unitate de rang superior. Astfel, cele patru victime au ajuns la Spitalul de urgență din Craiova. 

Dinamica accidentului mortal din Basarabi

Microbuzul care circula cu cetățeni bulgari venea din direcția Craiova către Calafat. Către vamă se îndreptau aceștia. Pe fondul oboselii, șoferul în vârstă de 22 de ani, și el cetățean bulgar, a adormit și s-a izbit frontal de un TIR care staționa.

Pe acelaşi subiect

Pentru doi dintre pasagerii săi, impactul a fost fatal.

Situația este cu atât mai gravă cu cât accidentul s-a produs pe un sector de drum pe care oamenii își pun zilnic viața în pericol. Pe drumul către vama Calafat nu există o bandă de refugiu pentru TIR-urile care așteaptă să treacă frontiera, astfel că mașinile nu au altă variantă decât sa intre pe contrasens.

Ce spune IPJ Dolj

"În urma finalizării cercetării la faţa locului, privind accidentul rutier produs pe D.N. 56, în localitatea  Basarabi, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj este abilitat să comunice următoarele:

Un tânăr de 22 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un microbuz ce tracta o platformă, ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 48 de ani, cetăţean bulgar, ce se afla staţionat în urma unor defecţiuni tehnice.

În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat de 42 de ani şi a unui minor de 17 ani, cetăţeni bulgari, ambii în calitate de pasageri în microbuz. De asemenea, alţi patru pasageri, o minoră de 4 ani, o tânără de 18 ani, o tânără de 19 ani şi conducătorul auto de 22 de ani au necesitat îngrijiri medicale fiind transportați la Spitalul Municipal din Calafat. Conducătorul autocamionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul microbuzului a avut un rezultat negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, la finalizarea cercetărilor urmând a fi propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului mortal din Dolj, unde un microbuz plin cu bulgari a intrat cu viteză într-un TIR. Autotrenul era staționat, așteptând să intre în Vama Calafat