Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Braşov, unde un autobuz a plecat singur la vale

Un şofer de la regia de transport în comun din Braşov a scăpat autobuzul într-o râpă. Bărbatul a oprit la capăt de linie, într-o pantă, a coborât, iar la scurt timp autobuzul a luat-o la vale.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.09.2021, 20:09

Vezi și

A rămas jumătate în râpă, jumătate suspendat deasupra şoselei, iar echipele de intervenţie s-au chinuit mai bine de două ore să-l repună pe roţi.

Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 19, în zona Pietrele lui Solomon, la capăt de linie. Imediat după ce şoferul a coborât, autobuzul a început să o ia la vale, a traversat şoseaua, a rupt parapetul metalic de protecţie şi a ajuns în pârâu.

Localnic: Urcam pe drumul vechi şi am auzit o bubuială. Mai devreme când eram în staţie, şoferul stătea de vorbă cu cineva.

Marian Geman, director RAT Brasov: A coborât din maşină, a încercat să decupleze contactul general şi a plecat maşina din loc. E un contact general mai special, nu e contactul din cheie. Încerca să restarteze calculatorul.

Pe acelaşi subiect

A pornit la vale în râpă

Nu spune nimeni, deocamdată, dacă autobuzul s-a pus în mişcare din cauza unei defecţiuni tehnice sau pentru că ar fi greşit şoferul, uitând să tragă frâna de mână. De altfel, Şoferul a evitat să dea vreo explicaţie în momentul în care întâmplat.

Şofer- reporter: Nu pot să dau nicio declaraţie. Este purtătorul de cuvânt, vorbiţi cu el, vă rog frumos.

A fost o eroare tehnică sau.?

Nu pot să dau nicio declaraţie, vă rog frumos.

O echipă tehnică a Regiei Autonome de Transport Braşov şi o firmă de tractări au lucrat mai bine de două ore pentru a readuce autobuzul pe şosea.

Claudiu Loghin, reporter Observator: E nevoie de două vehicule pentru tractare grea, pentru ca autobuzul să poată fi repoziţionat din albia pârâului înapoi pe asfalt.

După ce a făcut anchetă, conducerea RATBV a stabilit că accidentul a fost cauzat de o eroare umană. Practic, şoferul nu a frânat cum trebuia. Autobuzul era la capăt de linie când a avut loc accidentul, aşa că niciun călător nu se afla în mijlocul de transport.

În urma cercetării preliminare a incidentului produs ieri după-amiază a fost identificată cauza principală a producerii evenimentului, aceasta referindu-se la factorul "eroare umană", respectiv manipularea defectuoasă a sistemelor de frânare. Conducerea RATBV va dispune mai departe măsurile necesare atât în privința salariatului societății, cât și în ceea ce privește reparația autovehiculului, pe baza poliței de asigurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Braşov, unde un autobuz a plecat singur la vale