Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Braşov, unde un autobuz a plecat singur la vale

Un şofer de la regia de transport în comun din Braşov a scăpat autobuzul într-o râpă. Bărbatul a oprit la capăt de linie, într-o pantă, a coborât, iar la scurt timp autobuzul a luat-o la vale.

De Claudiu Loghin la 21.09.2021, 20:09
Vezi și

A rămas jumătate în râpă, jumătate suspendat deasupra şoselei, iar echipele de intervenţie s-au chinuit mai bine de două ore să-l repună pe roţi.

Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 19, în zona Pietrele lui Solomon, la capăt de linie. Imediat după ce şoferul a coborât, autobuzul a început să o ia la vale, a traversat şoseaua, a rupt parapetul metalic de protecţie şi a ajuns în pârâu.

Localnic: Urcam pe drumul vechi şi am auzit o bubuială. Mai devreme când eram în staţie, şoferul stătea de vorbă cu cineva.

Marian Geman, director RAT Brasov: A coborât din maşină, a încercat să decupleze contactul general şi a plecat maşina din loc. E un contact general mai special, nu e contactul din cheie. Încerca să restarteze calculatorul.

Pe acelaşi subiect

A pornit la vale în râpă

Nu spune nimeni, deocamdată, dacă autobuzul s-a pus în mişcare din cauza unei defecţiuni tehnice sau pentru că ar fi greşit şoferul, uitând să tragă frâna de mână. De altfel, Şoferul a evitat să dea vreo explicaţie în momentul în care întâmplat.

Şofer- reporter: Nu pot să dau nicio declaraţie. Este purtătorul de cuvânt, vorbiţi cu el, vă rog frumos.

A fost o eroare tehnică sau.?

Nu pot să dau nicio declaraţie, vă rog frumos.

O echipă tehnică a Regiei Autonome de Transport Braşov şi o firmă de tractări au lucrat mai bine de două ore pentru a readuce autobuzul pe şosea.

Claudiu Loghin, reporter Observator: E nevoie de două vehicule pentru tractare grea, pentru ca autobuzul să poată fi repoziţionat din albia pârâului înapoi pe asfalt.

După ce a făcut anchetă, conducerea RATBV a stabilit că accidentul a fost cauzat de o eroare umană. Practic, şoferul nu a frânat cum trebuia. Autobuzul era la capăt de linie când a avut loc accidentul, aşa că niciun călător nu se afla în mijlocul de transport.

În urma cercetării preliminare a incidentului produs ieri după-amiază a fost identificată cauza principală a producerii evenimentului, aceasta referindu-se la factorul "eroare umană", respectiv manipularea defectuoasă a sistemelor de frânare. Conducerea RATBV va dispune mai departe măsurile necesare atât în privința salariatului societății, cât și în ceea ce privește reparația autovehiculului, pe baza poliței de asigurare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Braşov, unde un autobuz a plecat singur la vale