Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Neamţ, în care o familie a fost spulberată în miez de noapte. Şoferul maşinii conducea, deşi era în cârje

Sfârşit îngrozitor pentru o familie care se întorcea de la pelerinajul Sfintei Parascheva. Doi soţi, băiatul lor, de 9 ani, dar şi un nepot cu doi ani mai mare, au murit într-un accident cumplit în judeţul Neamţ. Singurul care a supravieţuit este băiatul mai mare al familiei, care are 14 ani. Martorii l-au scos în viaţă din maşină, iar un elicopter Smurd l-a dus de urgenţă la spital. Bărbatul s-ar fi urcat la volan, deşi se deplasa în cârje, după un accident de muncă. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 19:33

Vezi și
  • Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional!

Nenorocirea s-a întâmplat în apropierea localităţii Săbăoani. Era târziu în noapte, iar afară ploua. Cei cinci se întorceau de la pelerinajul Sfintei Parascheva. Mergeau acasă, la Roznov şi mai aveau circa 50 de kilometri de parcurs.

La volan era tatăl, un bărbat de 35 de ani. Alături îi erau soţia, de 30 de ani, o fată de 9 şi un băiat de 14 ani, dar şi o nepoată de 11 ani. Din cauza oboselii, cel mai probabil, când a vrut să iasă în şoseaua principală, bărbatul n-a mai dat importanţă indicatorul STOP.

A virat fără să se asigure şi maşina în care se aflau a fost izbită în plin de o autoutilitară. Impactul a fost teribil. Maşina a fost împinsă de pe şosea şi s-a oprit într-un lan de porumb. Băiatul de 14 ani a fost scos din autoturism de câţiva martori. Ceilalţi patru membri ai familiei au rămas prizonieri între fiarele contorsionate. Rănile au fost atât de grave, încât nu au supravieţuit. 

Constantin Luca, Pompieri Roman: S-a procedat pentru descarcerarea acestora. Au fost predate echipajelor de ambulanţă. Din păcate, s-a constatat decesul. 

Pe acelaşi subiect

Familie spulberată pe şosea, la întoarcerea din pelerinaj

Fiul cel mare al familiei a fost dus de urgenţă cu elicopterul Smurd la spitalul din Roman. Tot în grija medicilor a ajuns şi şoferul autoutilitarei, un bărbat de 57 de ani. 

Trifan Andreea,  Purtător de cuvânt SMU Roman: Un băiat de 14 ani, pasager al autoturismului contuzie craniană facială şi traumatism. Pacientul este stabil. Şoferul autoutilitarei, traumatism de şold, traumatism umăr stâng. 

Şoferul maşinii ar fi avut, de curând, un accident de muncă, după ce a căzut de pe o schelă. S-a operat în Germania şi făcea recuperare. Se deplasa cu greutate, însă asta nu l-ar fi oprit să se urce la volan.

Primar  Roznov, Pavăl Vasile: Nu ştiu cum a mers el, în situaţia în care era, la volan. Abia a urcat scările la mine ieri.  Abia a urcat cu două cârje. Ar fi căzut în Germania de pe o schelă. Avea o problemă la un şold.

Sincron Iulian, Cumnat șofer mort: Băiatul nu ştie că părinţii lui nu mai sunt în viaţă. Veneau de la Sfânta Parascheva de la Iaşi. Avusese un accident, dar putea să conducă. L-am adus eu acasă acum două, trei zile de la aeroport. A fost plecat în Germania, mergea bine la volan, nu avea treabă. 

Poliţiştii au deschis acum un dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală şi vor să stabilească exact cum s-a întâmplat nenorocirea. 

Ramona Ciofu - purtător de cuvânt IPJ Neamț: Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Şoseaua pe care s-a întâmplat tragedia, DN2-E85, supranumită şi drumul morţii, este o capcană pentru cei care o tranzitează. Anual, zeci de persoane îşi pierd viaţa aici în accidente rutiere. De altfel, pe marginea drumului sunt mai multe cruci decât borne kilometrice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Neamţ, în care o familie a fost spulberată în miez de noapte. Şoferul maşinii conducea, deşi era în cârje