Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 11 mașini de pe Autostrada Transilvania. Șoferii, înspăimântați: "Norocul lui Dumnezeu"

Carambol cu 11 maşini, în această dimineaţă, pe Autostrada Transilvania, în dreptul localităţii Turda. Două TIR-uri, o camionetă şi opt maşini s-au ciocnit. Şoferii dau vina pe ceaţă şi polei, dar şi pe lipsa panourilor de avertizare. De frică să nu fie striviţi în autoturisme, mulţi au ieşit imediat din maşini şi au luat o la fugă. Şase oameni au fost răniţi uşor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.11.2022, 19:39

Vezi și

11 maşini s-au ciocnit în lanţ, după ce un TIR a derapat şi a ajuns de-a curmezişul şoselei de mare viteză. Un alt TIR care venea din spate a reuşit să oprească la limită. Alţi nouă şoferi nu au fost însă atât de prudenţi și au intrat cu maşinile una într-alta. Oamenii spun că era perdea de ceaţă în zonă, iar pe jos era polei. Vizibilitatea ar fi fost sub 50 de metri . 

Alex Prunean, reporter Observator: În timpul producerii accidentului, din cauza ceţii vizibilitatea era extrem, extrem de redusă. În plus, carosabilul era acoperit cu polei, astfel maşinile au intrat una în alta fără ca şoferii să mai poată face ceva. 

Șoferul TIR-ului: Nu era deloc vizibilitate, gheaţă pe pod, nedat cu nimic, a fost gol, am intrat în derapaj şi nu am putut să o redresez. 

Martor: Era ceaţă, era polei şi norocul lui Dumnezeu că tipul care s-a dat pe latul a pus avariile că altfel era moarte de oameni. Eu am oprit la 20 de metri de el, dar nici nu am apucat să pun avariile că deja dădeau în mine. M-am dat jos din maşină şi am fugit că am zis că dacă vine un TIR mă nenoroceşte. 

Pe acelaşi subiect

Ca prin minune, nimeni nu a fost grav rănit. Şase oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Maşinile au ajuns un moman de fiare. 

Cornea Ciprian, ISU Cluj: Două persoane, bărbat, 66 de ani, respectiv 55 de ani au fost transportate la spital. Persoanele erau conştiente şi cooperante. 

La câteva ore de la producerea accidentului, în zonă au sosit şi primii muncitorii să arunce cu material antiderapant. Şoferii reclamă că nu au fost avertizaţi nici de ceaţa densă, nici de accident. De altfel, singurul panou de avertizare de pe şoseaua de mare viteză nu funcţionează. 

Alex Prunean, reporter Observator: Pe tot tronsonul de autostradă de la Turda la Gilău există un singur panou de informare care să-i avertizeze pe şoferi cu privire la starea carosabilului sau dacă pe parcurs există vreun eveniment rutier. Numai că acesta este ars de soare şi e total nefuncţional.

Criculaţia a fost blocată timp de patru ore pe Autostrada Transilvania, iar traficul a fost deviat prin Turda.Coloanele d emaşini s-au întins pe câţiva kilometri. Abia după patru ore traficul a fost reluat pe A3. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 11 mașini de pe Autostrada Transilvania. Șoferii, înspăimântați: "Norocul lui Dumnezeu"