Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"

Infern la o nuntă în Dolj. Artificiile scăpate de sub control s-au transformat în adevărate proiectile şi au rănit patru invitaţi. Prietenul mirilor este în stare critică, la spital. Acum câteva ore, tânărul a fost adus cu elicopterul SMURD de la Craiova la Bucureşti. Artificiile au fost aprinse de un pirotehnist autorizat.

Alin Stan
de Alin Stan

la 30.07.2021, 19:37

Vezi și
  • Ancheta este făcută de specialişti în arme şi explozibili

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este momentul în care focul de artificii transformă fericitul eveniment într-un iad. Tinerii căsătoriţi se pregătesc să taie tortul, când se aude o explozie puternică. Un tânăr de 34 de ani se prăbuşeşte sub ochii mirilor şi a invitaţilor. Printre ei, şi copii. Cineva încearcă să-l ajute pe rănit, dar acesta nu se poate ridica. 

Mihai Matei, mire: Am angajat o firmă să se ocupe de un eveniment privat, să dea cu nişte artificii. În jurul orei 23.30, când s-au aprins artificiile, am auzit o explozie puternică, l-am văzut pe prietenul nostru căzând la podea.

Cumnatul mirelui: Una dintre artificii a explodat, iar acel suport s-a transformat în proiectile care au rănit pe prietenul nostru Alex foarte grav. Încă trei persoane. 

Pe acelaşi subiect

Cele patru instalaţii pirotehnice erau aşezate pe colţurile piscinei. Cea care a explodat era în capătul opus, la aproximativ patru metri distanţă de bărbat. Martorii spun că au sărit bucăţi metalice care s-au transformat în proiectile. Au fost atât de puternice încât au spart geamurile pensiunii şi au ciuruit pereţii.

Mihai Matei, mire: A fost pur şi simplu o grenadă. Sunt bucăţi foarte mari de metal care au sărit peste tot. Prietenul nostru este foarte grav, are foarte multe complicaţii, fracturi multiple, plămânii afectaţi.

Cum explică pirotehniști explozia de la nunta din Dolj

Instalaţia pirotehnică, formată dintr-un tub de carton, aşezat într-un recipient ignifug, este creată să arunce jeturi de scântei. Specialiştii de la Arme şi Explozibili încearcă să afle ce n-a funcţionat.

Edi Iorga, Patronatul Sectorului Pirotehnic: Jerbele sunt de mai multe tipuri, au durată şi înălţimi diferite. În filmare, părea să aibă patru metri cu, probabil, 30 de secunde. Celelalte trei pe care le vedeţi în video par a fi funcţionat normal. 

Bogdan Ocnaru, reporter Observator: Potrivit unor surse, se iau calcul şi alte două ipoteze. E posibil ca articolul pirotehnic să nu fi fost depozitat corespunzător, să fi stat prea mult în caldură. în această situaţie, odată aprins, praful pirotehnic din interiror să fi transformat tubul într-un fel de grenadă. E o explicaţie a faptului că acele bucăti s-au desprins si au lovit victima. Un al motiv pentru această reacţie ar putea fi că vulcanul, aşa cum se numeşte popular, să nu fi fost certificat şi să fie contrafăcut. 

Bărbatul rănit la nuntă a ajuns de urgenţă la Spitalul din Craiova

Dr. Cristiana Germăneanu, director medical: Pacientul a fost dus imediat în sala de operaţie unde a suferit o intervenţie chirurgicală. 

Ema Schweninger, reporter Observator: Bărbatul a ajuns chiar acum la Spitalul Floreasca. A fost adus aici cu un elicopter de la Craiova, apoi preluat de această ambulanţă. Acum va fi dus în unitatea de primiri urgenţe, medicii îi vor face mai multe investigaţii şi apoi vor decide dacă îl vor opera.

Reprezentanţii firmei care au organizat focul de artificii nu sunt de găsit. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.  Potrivit unor surse medicale, tânărul rănit este intubat şi ventilat mecanic. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"