Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Microbuz, spulberat de tren în Cluj. O fetiţă de 12 ani şi mama ei, în stare gravă: şoferul a vrut să ocolească aglomeraţia şi a mers pe câmp

Mor oameni pe şoselele României chiar şi atunci când se circulă bară la bară. O fetiţă de 12 ani şi mama ei se luptă sa trăiască, după ce şoferul microbuzului care le aducea din Italia a vrut să ocolească aglomeraţia de pe şosea, folosind un drum prin câmp. Nu s-a asigurat când a trecut calea ferată, astfel că au fost spulberaţi de tren.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 16.08.2021, 19:27

Vezi și

Misiune contracronometru pentru salvarea unei fetiţe de 12 ani rănită grav într-un accident pe calea ferată. Copilul se întorcea din Italia cu mama ei acasă la Botoşani cu un microbuz. În maşină mai erau alţi 8 oameni. În apropiere de Dej s-a produs nenorocirea. Microbuzul a fost spulberat de tren.

Şoferul microbuzului a vrut să evite aglomeraţia din drumul naţional, folosind un drum agricol, paralel cu şoseaua. Anchetatorii cred că ajuns la calea ferată şi nu a oprit, pentru că nu au găsit nicio urmă de frânare care să indice acest lucru.

Opt oameni au fost răniţi, iar autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. "La faţa locului s-au deplasat 4 ambulante SAJ, două ambulanţe SMURD, două ambulanţe de descarcerare", a declarat Ciprian Cornea, de la ISU Cluj.

În starea cea mai gravă se afla mama fetei de 12 ani, pe care tamponul locomotivei a lovit-o în plin. La scurt timp după ce au ajuns medicii femeia a intrat în stop cardio-respirator. "Am început manevrele de resuscitare, s-a luat decizia fiind spitalul din Dej foarte aproape de noi, la şapte kilometri, ne-am dus cu manevrele în curs", a declarat medicul Mariana Baciu, coordonator Ambulanţa Dej.

Nimeni nu înţelege de ce şoferul a recurs la drumul alternativ şi de ce nu s a asigurat. Trecerea de cale ferată este semnalizată cu crucea sfântului Andrei, iar în zonă există vizibilitate şi trenul se vede de la distanţă foarte mare. "Este vizibilitate foarte bună. Am înţeles că domnii veneau de aici. Nu înţeleg. E acolo stopul foarte mare, de ce şoferul n-a oprit la stop", spune un localnic.

Şoferul transporta cu un călător în plus faţă e numărul de locuri din maşină.  A fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ. E cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Microbuz, spulberat de tren în Cluj. O fetiţă de 12 ani şi mama ei, în stare gravă: şoferul a vrut să ocolească aglomeraţia şi a mers pe câmp