Antena Meniu Search
x

Video Microbuz cu pasageri lovit de tren, în Cluj. O fetiță de 13 ani este în comă, mama ei, în stare critică după ce a fost resuscitată

Opt persoane au fost rănite luni, după ce un microbuz a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din judeţul Cluj. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie și au trimis la fața locului un elicopter SMURD pentru a prelua una dintre victime, o fetiță de 13 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.08.2021, 17:12

Vezi și

UPDATE 17.10:  Fetița de 13 ani, rănită în accidentul de tren din localitatea Urişor, a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Cluj în comă profundă. Mama ei a intrat în stop cardiorespirator și a fost dusă în curs de resuscitare la spitalul din Dej. Acolo s-au continuat manevrele până când a fost stabilizată, apoi a fost transportată și ea la spital, la Cluj, în stare critică.

Alte șase persoane rănite în accident au fost internate la Spitalul din Dej, sub supraveghere.

Microbuzul avea 9 locuri, însă ei erau în total 10. Soferul venea din Italia, se îndrepta spre Botoșani. La intrarea în Dej a vrut să evite coloana de mașini de pe drumul national și a virat dreapta pe un drum agricol care, la un moment dat, se intersectează cu calea ferată. 

Deși avea vizibilitate, șoferul de microbuz le-a spus polițiștilor că ”nu-și dă seama de ce nu s-a asigurat” înainte să treacă calea ferată.

Pe acelaşi subiect

Accidentul a avut loc în localitatea Urişor, unde trenul Regio Expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca a lovit un microbuz în care se aflau mai multe persoane. Opt dintre acestea au fost rănite în accident, două dintre ele grav: o fetiță de 13 ani și mama ei.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie Salvatorii intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 2 ambulante SMURD şi 4 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanta. In sprijin, la locul intervenţiei a fost trimis şi  un elicopter  SMURD”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Șoferul microbuzului a intrat pe un drum agricol ca să evite aglomerația

Șoferul microbuzului a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a arătat că nu era sub influența băuturilor alcoolice, potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Alex Prunean.

Șoferul le-ar fi spus polițiștilor că a vrut să evite coloana de mașini de pe drumul național de la intrarea în Dej, așa că a luat-o pe drumurile agricole aflate paralel cu drumul national.

Pasagerii din microbuz veneau din Italia și se îndreptau spre Botoșani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Microbuz cu pasageri lovit de tren, în Cluj. O fetiță de 13 ani este în comă, mama ei, în stare critică după ce a fost resuscitată