Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. O vacanță transformată în tragedie. Doi părinți își plâng copilul de trei ani, după ce micuțul a căzut în piscina pensiunii unde erau cazați

Vacanţa la o pensiune din Straja s-a încheiat tragic pentru o familie. Copilul de 3 ani a murit după ce a căzut în piscină. Medicii chemaţi au încercat minute în şir să îl saveze, însă eforturile lor au fost în zadar. Inima copilului a încetat să mai bată in drum spre spital. 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 19:31

Vezi și

O zi de relaxare s-a transformat într-un coşmar pentru o familie aflată la o pensiune din staţiunea Straja. Câteva clipe de neatenţie din partea părinţilor au dus la tragedie: mama băiatului ar fi plecat să ia un pahar cu apă, iar când a revenit, şi-a găsit copilul inconştient, în piscină. A sărit după el, timp în care angajaţii pensiunii au sunat după ajutor.

Vacanță de coșmar pentru doi părinți

Carla Strujan, IPJ Hunedoara: Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că minorul a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență.

Salvamontiştii din Straja au ajuns primii şi au acordat micuţului primul ajutor.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Suba - salvator voluntar: Am început manevrele de resuscitare si respiratie pe masca si balon. Am continuat procedurile pana la sosirea ambulantei, copilul deja avea puls stabil.

Băiatul părea să fie stabilizat, însă, în drum spre spital, inima lui s-a oprit pentru a doua oră. S-a făcut din nou resuscitare, inclusiv la secția de terapie intensivă, dar organismul lui nu a mai răspuns.

Cabanier: Au fost aici salvamontul, au fost SMURD-ul, și poliția a fost aseară aici.

Piscina în care s-a înecat copilul are adâncimea de la 40 de cm la 1 metru şi o suprafaţă de 8 metri pătraţi.

Gabriel Culea - instructor de înot: Te poate induce în eroare un bazin cu adâncime mică. Nu luăm în calcul pericole. Pentru copii, fiind agitați, alunecă, se pot lovi la cap și se pot îneca. E bine ca acel loc sa fie supravegheat de un salvamar știe ce să facă, să acorde primul ajutor.

Potrivit surselor Observator, pensiunea nu are salvamar angajat. În schimb, patronii pensiunii au montat indicatorii de adâncime şi regulamentul în care scrie clar că cei mici trebuie supravegheaţi. Conform legii, tot ce înseamnă plaje, ştranduri şi bazine unde oamenii vin să înoate trebuie să aibă salvamari, însă rămâne neclar de la ce dimensiuni încolo există această obligaţie.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. O vacanță transformată în tragedie. Doi părinți își plâng copilul de trei ani, după ce micuțul a căzut în piscina pensiunii unde erau cazați