Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE: "Hai, că fiul tău e mort". Doi prieteni s-au ciocnit frontal cu motocicletele. Costinel a murit pe loc, iar Raul este în comă

Tragedie în Braşov. Un tânăr de 18 ani a murit, iar prietenul lui de 24 de ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-au lovit frontal cu motocicletele. Erau prieteni buni şi aveau ca pasiune comună cursele de enduro. Băiatul mort nu purta echipament de protecţie şi nici nu aveau permis de conducere. 

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 19:22

"Vine o maşină după mine: "Hai, că fiu-tău e mort", povesteşte Carmen, mama victimei.

Sunt cuvintele unei mame îndurerate. Fiul ei de 18 ani a pornit în cursa mortală pe o motocicletă pe care Raul, prietenul lui de 24 de ani, a împrumutat-o pentru câteva ore de la un apropiat. Deşi nu avea permis, Costinel voia să se distreze după ce întreaga zi şi-a ajutat părinţii la treburile din gospodărie. 

Plimbare spre moarte

Vezi și

"Am lucrat toată ziua. Am cosit, a cărat fânul, a cărat gunoiul di grajd. Şi "mamă, mă duc o ţără la plimbare şi plimbare s-a făcut. S-a plimbat cu totul.", mai spune mama lui Costinel.

Pe acelaşi subiect

"A fost copilul meu care mă ajuta la coasă, la toate alea. Asta e, ce dă Dumnezeu trebuie să suportăm", spune şi Nicolae - tatal victimei. 

După 4 ore de plimbare, într-o curbă uşoară, dar cu vizibilitate redusă, de la intrarea în comuna Holbav, cei doi prieteni care veneau din direcţii opuse s-au ciocnit frontal. În urma impactului, au fost aruncaţi de pe motoare şi trântiţi pe asfalt. Tânărul de 18 ani nu purta cască de protecţie iar asta i-a fost fatal. 

"Venea unul din jos, unul din sus. şi acolo in curba asta, or fi venit cu viteză şi poc", spune un localnic.

"A rezultat decesul unuia dintre conducători, în vârstă de 18 ani şi vătămarea corporală gravă a unui bărbat în vârstă de 24 de ani care în prezent se află într-o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate", spun poliţiştii. 

Pasionat de motociclete 

Pasionat de motociclete, Costinel împlinise 18 ani în urmă cu o lună şi jumătate. În toamnă urma să intre în clasa a XII-a şi plănuia să ia permisul, apoi să plece la muncă la fratele lui din Germania. Îi plăceau cursele enduro - care se desfăşoară pe drumuri forestiere și terenuri accidentate. Vestea morţii sale a picat ca un trăsnet în rândul celor care l-au cunoscut.

"Păcat de ei, păcat. E păcat să îşi piardă viaţa la 18 ani. L-am avut de mi-a cosit cu cositoarea, un băiat de treabă, un băiat foarte muncitor", spune un alt localnic.

Pentru familia lui, nenorocirea este una cu repetiţie. În toamna anului trecut alţi doi tineri de 19 ani au murit într-un accident tras la indigo. Au urcat pe motoare fără permis şi costum de protecţie şi şi-au găsit sfârşitul fix în locul unde ieri seară Costinel şi-a dat ultima suflare. Unul dintre tineri era chiar verişorul lui.

Motociclismul enduro e pe cât de incitant pe atât de periculos. Iubitorii de adrenalină trebuie să ţină cont când pleacă în aventură să fie echipaţi corespunzător şi să adapteze viteza în funcţie de traseul pe care îl parcurg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE: "Hai, că fiul tău e mort". Doi prieteni s-au ciocnit frontal cu motocicletele. Costinel a murit pe loc, iar Raul este în comă