Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Hani, mort la 3 ani, după ce a căzut pe geam de la etajul 7. Mama "era îngrozită, desfigurată"

Tragedie cumplită într-o familie din Iaşi. Un băieţel de 3 ani a căzut de la etajul 7 al blocului în care locuia cu părinţii şi sora mai mare. Copilul se juca, singur în cameră, când s-a întâmplat grozăvia. A profitat de neatenţia mamei, care gătea în bucătărie, s-a urcat pe pervazul geamului şi a picat în gol. 

de Clara Mihociu

la 30.08.2024 , 19:17

Hani, băieţelul de 3 ani şi 10 luni, se juca în sufragerie aseară, înainte de cină. Familia locuieşte într-un apartament din centrul Iaşului, la etajul şapte.

Copilul era acasă cu mama şi sora lui de 12 ani. A fost nevoie de doar câteva secunde de neatenţie ca să se întâmple nenorocirea.

Ucis din curiozitate 

Vezi și

În timp ce acestea erau în bucătărie şi pregăteau masa, Hani s-a ridicat de la joacă, a profitat că era singur, s-a urcat pe pervaz şi s-a aplecat peste geam. Cel mai probabil, din curiozitate. Moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la peste 20 de metri.

Pe acelaşi subiect

"Copilul era jos, eu am crezut că e cineva, că îi e rău. Era Smurdul, au coborât vreo 6-7 din salvare, l-au ridicat de jos. Mai departe a venit maşina poliţiei", spune un martor.

Micuţul încă mai respira când au ajuns medicii. A ajuns în viaţă la spital, dar în stare extrem de gravă. Corpul lui fragil era plin de răni cumplite.

"A fost adus de echipajul Smurd in stop cardio respirator, cu manevre d eresuscitare in curs, insa dupa 2 ore s a declarat decesul", a declarat Dr Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt spitalul de pediatrie Iași.

Copiii erau singuri cu mama. Femeia este profesoară, iar tatăl, medic, era plecat în Qatar pentru câteva zile.

Mama, desfigurată de durere

"Nişte oameni deștepți care se trag din profesori, ingineri. toate surorile sunt doctoriţe. Fetiţa a rămas la mine după ce mama a plecat. Am stat cu fetiţa până au venit bunicii, a venit mama şi a luat-o, nu am putut să schimbăm nicio vorbă. Era ingrozită, desfigurată", a declarat o vecină.

Poliţiştii refac acum filmul ultimelor minute din viaţa lui Hani. O anchetă au deschis şi cei de la Protecţia Copilului.

"Nu este un caz social. Bineînțeles, cazul rămâne în atenția organelor de anchetă, urmând ca noi să menţinem cazul în atenție. Există o consiliere specifică", a declarat Dana Costăchescu, DGASPC Iași.

Accidente similare sunt tot mai des întâlnite. Cel mai cutremurător caz este cel al gemenilor de doi ani din Ploieşti care au căzut de la etajul 10, în timp ce mama lor făcea live pe Facebook.

Specialiştii recomandă părinţilor să respecte anumite reguli pentru a-şi proteja copiii. Să monteze limitatoare de deschidere la ferestre, să nu pună mobilă lângă geam, să folosească plase de ţânţari care nu se deschid şi să aibă încuietori. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Hani, mort la 3 ani, după ce a căzut pe geam de la etajul 7. Mama "era îngrozită, desfigurată"