Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Marius trăia pentru a fi la înălţime şi pentru zbor, însă din cer avea să îşi găsească sfârşitul. "Eşecul nu ţine cont de experienţă"

Un pilot cu experienţă a murit după ce planorul la manşa căruia se afla s-a prăbuşit, inexlipcabil, în Bihor. Procurorii au strâns numeroase probe pentru a afla cauzele care au dus la tragedie. Vă averizez, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 19:45

Vezi și

Accidentul aviatic a avut loc pe un câmp, în apropierea aerodromului Ineu din Bihor. Impactul a fost nimicitor: bucăţi din aeronavă s-au împrăştiat pe o suprafaţă de sute de metri pătraţi. 

"Eşecul nu ţine cont de experienţă"

Camelia Roşca, purtător de cuvânt ISU „Crişana“ Bihor: Un planor care se îndrepta spre aerodromul Ineu s-a prăbuşit la câteva sute de metri distanţă de pista de aterizare. Din nefericire, pilotul care era prins sub planor nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia. 

La manşa planorului se afla Marius Oniţa, controlor de trafic la punctul de control şi cel mai experimentat om din aerodrom. Trăia pentru a fi la înălţime, iar locul de muncă îi era a doua casă. Aparatul de zbor a fost ridicat de pe pistă cu ajutorul unui avion cu motor, iar, de la înălţime, a fost eliberat pentru a începe planarea. Inexplicabil, pilotul pierde controlul şi planorul se prăbuşeşte violent. 

Pe acelaşi subiect

Dumitru Togor, primar Ineu: Era o pasiune, cu siguranţă. O pasiune care îi plăcea, o avea în sânge. Era un om cu experienţă, dar vedeţi voi, din păcate eşecul nu ţine cont de experienţă. 

Pe cerul de la Ineu, tot weekend-ul a fost plin de planoare. 

Bărbat: Foarte des zboară şi la altitudine cam destul de joasă. Dacă se mai întâmplă încă un accident asemănător poate să pice la cineva în locuinţă. 

Bărbat: Am văzut şi din străinătate multe (n.r. planoare) şi din alte judeţe sunt mulţi (n.r. piloţi). Şi avioane sunt multe. Acum parcă sunt prea multe. 

Anchetatorii au o misiune extrem de grea pentru a afla ce s-a întâmplat. O echipă complexă de anchetatori de la Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a fost trimisă la faţa locului de la Bucureşti. 

Dumitru Togor, primar Ineu: La experienţa pe care a avut-o acest pilot, eu zic că a fost 100% o defecţiune tehnică. 

Aerodromul din Ineu, aflat la mai puţin de 20 de kilometri de Oradea, a fost deschis în urmă cu 11 ani. Este singurul din judeţul Bihor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Marius trăia pentru a fi la înălţime şi pentru zbor, însă din cer avea să îşi găsească sfârşitul. "Eşecul nu ţine cont de experienţă"