Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Momentul accidentului neobișnuit din portul Sulina, suprins de camerele de supraveghere. Remorcherul a fost total pierdut de sub control

Val de anchete pe Dunăre după un accident neobişnuit. Mai multe bărci au fost scufundate, iar două pontoane au fost distruse după ce un remorcher care transporta o macara pe apă s-a izbit de malul portului. Comandantul navei ar fi pierdut controlul ambarcațiunii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.08.2023, 09:57

Vezi și

Momentul impactului a fost suprins de o cameră de supraveghere din portul Sulina. Pe imagini se vede cum vasul uriaş pe care se afla macaraua plutitoare se apropie în viteză de mal şi spulberă bărcile acostate lângă ponton.

Remorcherul a fost total pierdut de sub control 

Proprietarii ambarcaţiunilor au venit într-un suflet în port să evalueze pagubele. Unii nu şi au mai găsit bărcile deloc.

Proprietari: Este undeva la fund, nimeni nu știe unde este mai exact, pentru că nava a trecut peste ea. Domnul este un prorpietar din Tulcea care, săracul, s-a ales cu o daună totală. Și bineînțeles pontonul care este afectat în proporție de 30%.

Pe acelaşi subiect

Martorii spun că vasul cu macara efectua mai multe operațiuni în apropierea portului şi nu îşi explică de ce comandatul a pierdut controlul navei.

Martori: Remorcherul acolo făcea manevre să scoată acest pescador, pe malul drept al localității Sulina. Și aici este malul stâng unde s-a produs evenimentul.

Din fericire pe ponton nu se aflau turişti sau localnici în momentul accidentului. Mai ales că o parte din bărci erau folosite pentru taxi pe apă. Cinci ambarcaţiuni sunt complet distruse.

Irina Pușcașu, Autoritatea Navală Română: Din fericire nu sunt răniți și nu sunt nici urme de poluare. Cercetrarea în acest caz este făcută de Căpitănia Portului Sulina.

Atât polițiștii, cât și autoritățile navale au deschis anchete.

Nicolae Radus, Căpitan Port Sulina: Facem acum o anchetă. Remorcherul are asigurare, inclusiv macaraua plutitoare are asigurare. Să vedem cine ar fi vinovatul, facem o inspecție tehnică și la remorcher. Să vedem cauzele.

Potrivit unor surse, vasul ar fi avut o defecțiune tehnică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Momentul accidentului neobișnuit din portul Sulina, suprins de camerele de supraveghere. Remorcherul a fost total pierdut de sub control