Antena Meniu Search
x

Video Animație: Vremea se schimbă dramatic în doar 24 de ore. Temperaturile se prăbușesc în toată țara, în weekend

Vremea se răcește în toată țara, în doar 24 de ore. De la temperaturi de aproape 20 grade, valorile vor scădea în weekend la 0...7 grade Celsius.

de Oscar Stanciu

la 03.03.2021, 14:52

Vezi și
  • Răcirea accentuată a vremii, la început de martie. Temperaturile vor coborî abrupt din cauza unei mase de aer rece

Într-un interval de 24 de ore (vineri/sâmbătă) regimul de temperaturi se va prăbuși la nivelul întregii țări. O masă de aer extrem de rece, de origine maritim polară, va ajunge din nord-vestul Europei și va aborda spațiul geografic al României.

vreme rece în weekend

Un val de aer polar ajunge deasupra României

Observator

Vineri (5 martie) se va răci accentuat în nord-vestul și în nordul țării, dar în celelalte regiuni valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 în nord și 18 grade în sud și sud-est.

Răcirea vremii vine cu ploi, lapoviță și ninsoare

Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente și precipitații ziua în jumătatea de nord-vest, iar noaptea în special în sudul și centrul teritoriului. La început vor predomina ploile, apoi local se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h, temporar viscolind ninsoarea. 

Scădere a temperaturilor

Sâmbătă (6 martie) vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a țării. Valorile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Pe timpul nopții va fi și mai frig, temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade.

Strat nou de zăpadă la munte

Cerul va fi noros în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și cea submontană aferentă unde va ninge moderat cantitativ și se va mai depune strat de zăpadă, dar și în sudul teritoriului unde local vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar în centru și în est izolat va fulgui. Vântul va avea intensificări (ce vor amplifica senzația de rece) în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada și locale și temporare și în zonele joase de relief, cu precădere din sudul, estul și centrul teritoriului, cu viteze ce vor atinge izolat 50...60 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Animație: Vremea se schimbă dramatic în doar 24 de ore. Temperaturile se prăbușesc în toată țara, în weekend