Antena Meniu Search
x

ANP anunţă primele măsuri după evadarea lui Meszaros Zsombor în Bucureşti. Criminalul a fost 12 ore liber pe străzi

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat miercuri dimineața că va declanșa o procedură disciplinară, în urma căreia se vor dispune măsurile legale. Anunţul ANP vine după ce, marți după-amiază, un condamnat pentru omor a evadat în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical în Capitală.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 10:30

ANP declanșează o procedură disciplinară, după evadarea lui Meszaros Zsombor în Bucureşti. Criminalul a fost 12 ore liber pe străzi

Ieri, criminalul a fost scos ziua în amiaza mare din spitalul penitenciarului Rahova şi adus la o clinică din centrul Bucureştiului. O zonă extrem de aglomerată, înţesată cu camere de supraveghere. Individul era în duba închisorii şi aştepta să primească undă verde să între în spital în momentul în care a reuşit să scape de sub ochii agenţilor

Criminalul venise în dubă păzit de un agent femeie şi un şef de escortă bărbat. Când şi-au dat seama că au scăpat printre degete un deţinut extrem de periculos, şi-au alertat imediat superiorii. A fost dat în urmărire naţională, iar semnalmentele lui au fost trimise pentru consemn la frontieră. După 12 ore liber pe străzi, bărbatul a fost prins miercuri dimineaţă, la Oradea. 

Anchetă disciplinară a ANP, după evadare

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat miercuri dimineața că va declanșa o procedură disciplinară, în urma căreia se vor dispune măsurile legale. Totodată, reprezentanții instituției precizează că, în legătură cu fapta săvârșită, administrația Penitenciarului-Spital București-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

Pe acelaşi subiect

"Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani", se mai arată în comunicat.

Meszaros Zsombor şi-a ucis iubita cu mâinile goale

Deținutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, care a evadat marți, a fost prins miercuri dimineața pe o stradă din Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. În urmă cu şapte ani, Meszaros Zsombor şoca cu fapta sa de o cruzime extremă. Într-o criză de gelozie, cu mânile goale şi-a ucis iubita. O femeie din Germania cu 18 ani mai mare decât el. Timp de cinci zile, nimeni n-a descoperit cadavrul, deşi scena a fost filmată de o cameră de supraveghere. Poliţiştii români au descoperit ororile abia după ce autorităţile din Germania au sesizat dispariţia femeii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANP anunţă primele măsuri după evadarea lui Meszaros Zsombor în Bucureşti. Criminalul a fost 12 ore liber pe străzi