Antena Meniu Search
x

Antonia, o elevă cu 10 la Bacalaureat, refuză banii de la Guvern: "Orban, tine-ți banii, nu aș putea accepta "momeala" de 3.000 de lei"

Antonia, o elevă care a luat nota 10 la Bacalaureat, a anunțat că refuză premiul de 3.000 de lei, acordat de Guvern pentru elevii cu rezultate excepționale, în semn de protest. Tânăra scrie că Bacalaureatul este un examen de certificare a competențelor, în niciun caz un concurs cu premii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 28.08.2020, 17:01

Tânăra a renunțat la premiu în semn de protest
Tânăra anunță că refuză premiul de 3.000 de lei oferit de Guvern - Facebook Antonia Pup(Laura)
  • Antonia refuză premiul de 3.000 de lei în semn de protest
  • Tânăra i-a scris un mesaj premierului Orban

"Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei. Nici dacă m-ar da afară banii din casă nu aș putea accepta "momeala" de 3.000 de lei de la Guvernul României oferită tuturor elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an școlar. Hotărâre de Guvern aprobată chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale, ce coincidență! În aceeași săptămână în care președintele României a spus ca nu e o problemă că elevii nu vor primi măști, în aceeași săptămână în care profesorii au fost mințiți cu privire la creșterile salariale, în aceeași săptămână în care elevii au fost anunțați de un reprezentant de la nivel guvernamental că dispozitivele electronice nu vor ajunge înainte de începerea școlii, pentru că achiziția pe care noi am solicitat-o încă din martie este tergiversată", scrie tânăra pe Facebook, într-un mesaj cu sute de distribuiri.

Antonia, care a fost și președintă a Consiliului Național al Elevilor scrie că în Statutul Elevului nu apare dreptul a de a accepta să fii tranzacționat de un Guvern care a călcat în picioare principii fundamentale ale Școlii, precum egalitatea de șanse și calitatea.

"Guvernul doar promovează performanța și o mai și încurajează, în vremuri grele!" Asta este cea mai patetică lozincă. Vreți performanță? Scoateți elevii acestei Românii din sărăcie și faceți centre de excelență, aduceți profesori buni în mediul rural, creșteți bursele de performanță nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral. Bacul este un examen de certificare a competențelor, în niciun caz un concurs cu premii, iar orice acțiune privind promovarea acestuia drept un concurs nu face decât să perpetueze un model toxic în școala românească și să adâncească faliile dintre noi", scrie Antonia Pop.

Tânăra își explică decizia, precizând că refuzul de a accepta premiul este felul său de a se "ralia mișcării de revoltă a elevilor care nu tac și fac frumos când văd că guvernanții neglijează dreptul la educație și tratează cu stângăcie problema accesului, a părinților care sunt amenințați cu chemări în judecată pentru că nu se pot transforma în epidemiologi de casă, a profesorilor ale căror drepturi salariale au fost asimilate mersului la cârciumă. Așa nu #sepoate, eu nu accept silențios să fiu parte a acestei înscenări lângă care unii și alții vor să-și pună hashtagurile".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Antonia, o elevă cu 10 la Bacalaureat, refuză banii de la Guvern: "Orban, tine-ți banii, nu aș putea accepta "momeala" de 3.000 de lei"