Antena Meniu Search
x

Apă îmbuteliată cu bucăţi de plastic în ea. Prima reacţie a autorităţilor române

Informaţiile legate de apa îmbuteliată cu particule de plastic în ea au ajuns şi la autorităţile române.

Vezi și

Informaţiile legate de apa îmbuteliată cu particule de plastic în ea au ajuns şi la autorităţile române. Vă reamintim, cercetătorii americani au dat alarma după ce au verificat sute de sticle din nouă ţări.

259 de sticle cu apă plată au fost analizate de specialiştii Universităţii Fredonia din New York. Iar rezultatele i-au pus pe gânduri. În aproape fiecare litru au fost descoperite 10 particule de grosimea unui fir de păr. Şi alte câteva sute mai mici.

Aceste particule îşi pot face loc prin tubul digestiv şi pot ajunge în întreg organismul. Nu vrem să arătăm cu degetul spre nimeni, dar este o problemă prezentă peste tot.

Pe baza raportului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte acum să facă o informare la nivel global. Nu se cunoaşte încă impactul pe care îl au asupra organismului uman bucăţile microscopice din plastic

Sortimentele de apa pe care cercetatorii americani le-au analizat sunt din afara UE, asa ca pt moment nu stim daca si noi bem apa cu microparticule din plastic. In schimb aici au fost detectate alte probleme.

Matei Vaida, director LAREX:

Aproximativ 20 la suta din apele prelevate prezinta neconformitati, regasim organisme care nu-si au locul in apa respectiva.

Nu trebuie să ne panicăm, spun însă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Apa din hipermarketuri este controlată periodic şi este bună pentru consum. Atunci când sunt găsite nereguli, loturile sunt retrase imediat de pe piaţă.

Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii: 

În 2017, inspectorii sanitari au identificat o serie de neconformităţi. Depozitare în condiţii necorespunzătoare. O parte dintre producători şi chiar distribuitorii de ape minerale nu au prezentat buletine de analiză şi rapoarte de încercări.

Contactați de jurnaliştii britanici pentru a comenta concluziile studiului, reprezentanții companiilor implicate au susținut că produsele lor îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Apă îmbuteliată cu bucăţi de plastic în ea. Prima reacţie a autorităţilor române