Antena Meniu Search
x

Video Cum va fi vremea de Paşte în România. Temperaturi scăzute şi ploi în mai multe regiuni ale ţării

Ba e soare, ba e ploaie! Aşa o ţine vremea în Săptămâna Patimilor şi chiar de Paşte. Vom avea temperaturi ca-n plină vară, chiar şi de 25 de grade în sud. Dar ploile nu se dau duse. Până atunci, să ne bucurăm de soare printre picături.

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 20:49

Vezi și

Prima zi din Săptămâna Mare a adus în termometre 12 grade Celsius la malul mării. Vreme numai bună pentru o plimbare pe faleză sau pentru a savura o limonadă la terasă.

 Andreea Filip, reporter Observator: De sămbătă, vom avea parte de vreme mai frumoasă, iar temperaturile vor fi de până la 16 grade Celsius, inclusiv sâmbătă. În noaptea de Înviere, vremea va fi liniştită cu 11 grade Celsius, însă în Duminica Paştelui vor fi ploi de vară, iar temperaturile nu vor urca mai mult de 12 grade Celsius.

Claudiu Loghin, reporter Observator: La munte în următoarele două zile se întorc ploile, însă temperaturile rămân ridicate peste 5 grade celsius. De joi până sâmbătă inclusiv soarele va străluci sus pe cer, iar duminică şi luni, din păcate, la munte se întorc ploile în întreaga zonă.

Ciclonul mediteranean va aduce ploi în următoarele zile şi în Dobrogea şi sud-estul Munteniei. 

Pe acelaşi subiect

Va fi cod galben de ploi până miercuri

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În această săptămână furtunile de pe Marea Mediterană se vor succeda destul de rapid şi vor aduce frecvent ploi de vară şi în ţara noastră, dar şi temperaturi plăcute. Pe alocuri, mai ales în sud-est, ploile pot aduce într-o zi, două, cantităţi de apă cât pentru întreaga luna aprilie, ceea ce va creşte riscul de inundaţii.

Va fi şi cod galben de inundaţii tot până miercuri pe râurile din Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea.

Temperaturile ridicate şi ploile vor face ca la munte, la altitudini de peste 1800 de metri, riscul de avalanşă să se menţină ridicat. E avertizare de avalanşe de nivel 4 din 5, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Temperaturile vor ajunge sâmbătă chiar şi la 25 de grade Celsius în sudul ţării. Doar că, în prima şi a doua zi de Paşte, ploile se vor extinde în majoritatea zonelor din ţară, iar temperaturile încep să scadă din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Paşte în România. Temperaturi scăzute şi ploi în mai multe regiuni ale ţării