Antena Meniu Search
x

Video Apartament în flăcări, în toiul nopţii. Incendiu de proporţii într-un bloc din Prahova, unde locuiau şi refugiaţi ucraineni. "Nu rămân pe drumuri"

19 locatari printre care şi mai mulţi refugiaţi ucraineni au fost evacuaţi dintr-un bloc de locuinţe în care a izbucnit un incediu de proporţii. S-a întâmpat aseară, în localitatea Brazii de Sus, din judeţul Prahova. Alarma s-a dat la miezul nopţii, după ce flăcările au cuprins un apartament aflat la etajul al doilea al imobilului. La faţa locului au ajuns două ambulanţe şi mai multe echipaje de pompieri, iar flăcările au fost stinse în doar câteva minute. Din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa. O singură persoană a ajuns la spital intoxicată uşor cu fum, iar acum se află în afara oricărui pericol. 

de Redactia Observator

la 18.08.2022, 13:34

Vezi și

Unsprezece cetăţeni ucraineni, între care un copil mic, au fost evacuaţi, miercuri seară, dintr-un cămin de nefamilişti din localitatea prahoveană Brazi după ce una dintre camerele clădirii cu patru etaje a fost cuprinsă de un incendiu. Peste jumătate dintre aceştia au fost preluaţi de către o asociaţie non-profit, în timp ce ceilalţi s-au mutat, temporar, la localnici. Primarul localităţii spune că încăperea în care a izbucnit incendiul nu era racordată la reţeaua de electricitate.

Incendiu în Brazii de Sus. 19 persoane evacuate, între care 11 refugiaţi ucraineni

„Nu au fost afectaţi, ei erau cazaţi la parter, iar incendiul a avut loc la etajul al doilea al blocului. Şase dintre ei au fost preluaţi de o asociaţie, Armata Salvării, iar ceilalţi sunt la localnici”, a declarat pentru news.ro primarul localităţii, Leonaş Radu. Potrivit edilului, cetăţenii ucraineni se aflau în comuna de lângă Ploieşti din luna martie. „Am vorbit aseară cu una dintre femei, care vorbeşte bine româneşte, cinci sau şase pleacă zilele viitoare înapoi, în Ucraina, din câte am înţeles, unul dintre ei vrea să plece în America. Noi am avut amenajate 31 de camere pentru refugiaţi. Deocamdată, cei de la Electrica au oprit curentul şi trebuie făcută revizie la instalaţia electrică, aşa au spus ei. Vom găsi o soluţie, nu vor rămâne pe drumuri”, a dat asigurări primarul. 

Incendiul a izbucnit, miercuri seară, într-o cameră de la etajul al doilea din blocul de nefamilişti din Brazi, 19 persoane fiind evacuate. Unul dintre cei aflaţi în clădire a fost transportat la spital, după ce s-a intoxicat cu fum. Potrivit primarului, camera în care a izbucnit incendiul nu era racordată la reţaua electrică. Autorităţile au deschis o anchetă şi fac verificări pentru a stabili de la ce au pornit flăcările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Apartament în flăcări, în toiul nopţii. Incendiu de proporţii într-un bloc din Prahova, unde locuiau şi refugiaţi ucraineni. "Nu rămân pe drumuri"