Antena Meniu Search
x

Video "Am tăbărât cu stingătoarele şi înăuntru şi pe jos". Groază pentru zeci de călători, după ce locomotiva unui tren a luat foc în gara Ploieşti Sud

A fost panică, noaptea trecută, în gara Ploieşti Sud. Locomotiva unui tren care circula pe ruta Bucureşti-Buzău a luat foc înainte ca garnitura să fie pusă în mişcare. Din fericire, angajaţii CFR au reuşit să decupleze locomotiva la timp, înainte ca flăcările să se extindă şi la vagoane. Pasagerii au fost nevoiţi să aştepte mai bine de două ore pentru a fi preluaţi de o altă garnitură, care i-a dus la destinaţie.

de Cristi Georgescu

la 11.08.2022, 08:29

Vezi și

Am observat degajarea de fum. Când am deschis sala, nu vedeai. Era un fum negru. 

Au fost clipe de groază pentru călătorii aflaţi în trenul care circula aseară pe ruta Bucureşti-Buzău. Locomotiva garniturii a luat foc la scurt timp după ce trenul a plecat din staţia Poieşti-Sud.

Trenul 5003 circula din direcţia București, către Buzău, iar în vagoane se aflau 40 de călători. Incendiul a ponit în zona compresorului, iar primul care a intervenit, spun reprezentanţii CFR Călător,i a fost mecanicul cu un stingător. 

Am tăbărât cu stingătoarele şi înăuntru şi pe jos.

Pe acelaşi subiect

Locomotiva a fost decuplată de la linia de înaltă tensiune

Când şi-au dat seama ce se întâmplă, pasagerii au pus mâna pe bagaje şi au coborât imediat din tren. Angajaţii CFR au acţionat rapid, înainte de sosirea pompierilor.

Daniel Ioniţă, ISU Prahova: La sosirea la locul evenimentului, garnitura de tren era decuplată de locomotivă, se afla undeva la 30 de metri. Locomotiva era izolată, nu exista pericol de propagare. S-a luat măsura de oprire a circulaţiei în gara de Sud. Locomotiva a fost decuplată de la linia de înaltă tensiune şi s-a intervenit pentru stingere.  

După ce au aşteptat mai bine de două ore, cei 40 de călători au fost urcaţi într-o altă garnitură pentru a ajunge la destinaţie. Pe parcursul intervenției, alte două trenuri au fost blocate în gara Ploiești Sud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Am tăbărât cu stingătoarele şi înăuntru şi pe jos". Groază pentru zeci de călători, după ce locomotiva unui tren a luat foc în gara Ploieşti Sud