Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Apelul care a lăsat-o pe o femeie din Botoşani fără bani în cont. Infractorii au mers pe principiul "hoţul strigă: Hoţul!"

În Botoşani, o femeie de 63 de ani a fost păcălită de un fals funcţionar bancar să facă un împrumut şi să i-l transfere. Victima a apucat să trimită doar o parte din bani, înainte să-şi dea seama că e păcălită şi să contacteze poliţia.

de Angela Bertea

la 08.09.2024 , 13:58

Totul a pornit de la un apel telefonic în urma căruia, un presupus funcţionar bancar, a anunţat-o pe femeie că i s-a aprobat creditul pe care aceasta l-ar fi solicitat. Femeia a negat faptul că ar fi cerut vreun împrumut, însă bărbatul a continuat şi a spus că, cel mai probabil, este vorba despre o presupusă fraudă şi că trebuie să le furnizeze datele personale şi bancare pentru a putea raporta frauda şi pentru a recupera eventual sumele pierdute.

Fraudă prin telefon, femeie înşelată

Astfel, victima a fost convinsă să facă un împrumut real, în valoare de peste 90.000 de lei, şi să trimită suma în conturile indicate de către apelant. Pentru că bancomatul s-a blocat, femeia nu a reuşit să trimită decât o parte din suma cerută, aproape jumătate.

Articolul continuă după reclamă

A doua zi, falsul presupus bancar a revenit şi a insistat ca victima să trimită toată suma pe care i-o solicitase. În acel moment, femeia a bănuit că ceva nu este în regulă şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii au deschis imediat o anchetă şi au întocmit un dosar penal pentru înşelăciune. De altfel, aceştia ne recomandă să nu dăm curs unor astfel de acţiuni, să nu divulgăm datele personale şi bancare celor care ni le solicită prin telefon şi să contactăm banca pentru verificări.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Apelul care a lăsat-o pe o femeie din Botoşani fără bani în cont. Infractorii au mers pe principiul "hoţul strigă: Hoţul!"