Antena Meniu Search
x

Video "Arăta, sincer, destul de fioros". Incendiu uriaş la Palatul Arhiepiscopal din Constanţa: peste 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de 4 ore

Incendiu uriaș, azi noapte, la Constanța. Acoperişul Palatului Arhiepiscopal s-a facut scrum, iar cele patru turnuri ale clădirii monument s-au prăbuşit. La doi paşi distanță, în Catedrală, arhiepiscolul Tomisului oficia o slujbă religioasă, la care erau prezenţi mai mulţi credinciosi. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu flacările pe care au reuşit să le stingă după patru ore. Palatal Arhiepiscopal a fost construit în 1932 şi este declarat monument istoric.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.10.2022, 11:56

Vezi și

Era ora 21.52 sunt la dat alarma prin 112. "Am văzut un fum alb, foarte dens, am venit din Piaţa Ovidiu efectiv alergând până aici", spune un bărbat. "Arăta, sincer, destul de fioros, cu flăcările aşa, pe cerul...", spune o femeie. Femeia povesteşte că, la câteva minute după ce a ajuns ea, turla cu cucea s-a desprins şi a căzut.

"Incendiul chiar părea potolit, nu se mai vedeau flăcări decât la o ferestruică de pe acoperiş, moment în care s-a desprins o parte din acoperiş", spune un bărbat. În acel moment, spune bărbatul, incendiul a reizbucnit mult mai violent. "Acoperişul este din lemn. Nu este pericol de extindere la alte clădiri, clădirea în flăcări se află la distanţă mare de alte clădiri şi nu există pericol de propagare", a declarat Răzvan Parconie - ISU Dobrogea.

Incendiul a izbucnit în mansarda clădirii, unde se aflau chiliile călugărilor, în camere fiind în jur de 15 persoane. "Au văzut că într-o cameră s-a aprins o flacără, au încercat s-o izoleze. Pentru că era la mansardă, curenţii erau foarte puternici, materialele textile au înteţit focul şi în momentul ăla s-au autoevacuat şi au anunţat pompierii", a declarat Eugen Tănăsescu - Arhiepiscopia Tomisului. Ceilalţi călugări se aflau la slujba ţinută de arhiepiscopul Teodosie, în catedrala din apropiere. Pe imagini se vede cum, la 5 minute după începerea slujbei, transmisiunea în direct s-a întrerupt brusc iar catedrala a rămas în beznă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Arăta, sincer, destul de fioros". Incendiu uriaş la Palatul Arhiepiscopal din Constanţa: peste 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de 4 ore