Are 69 de ani, 83 de tatuaje şi este cel mai fanatic suporter brazilian!

Publicat: 25.02.2014, 15:44.
Actualizat: 25.02.2014, 16:09

Dragostea pentru fotbal poate atinge cote maxime. Iar un pasionat de fotbal recurge la gesturi extreme. Mai ales dacă e brazilian, ţara unde sportul rege este pe primul loc în viaţa oamenilor.

Delneri Martins Viana are 69 de ani şi este un suporter fanatic al lui Botafogo, dar şi al echipei naţionale a Braziliei. Delneri se laudă că el este cel mai fanatic fan, iar dacă îl priveşti cu atenţie o să-ţi dai seama că nu poţi decât să-i dai dreptate.

Are 83 de tatuaje, toate reprezentând momentele sportive cele mai frumoase trăite de el! Delneri aşteaptă cu nerăbdare Campionatul Mondial din Brazilia, dar spune că este mai înfocat când vine vorba de echipa sa de club, Botafogo: "Nu am atât de multe emoţii la meciurile echipei naţionale, cum am la cele ale lui Botafogo!"

Pe când avea 23 de ani, Delneri s-a înrolat în armată şi a venit la Rio de Janeiro. "Oraşul extraordinar", cum îi spune el. De atunci, albul şi negrul, culorile lui Botafogo, i-au pătruns în inimă. Şi nimeni şi nimic nu l-au mai putut face să nu susţină fosta echipă a marelui Garrincha!

"Nu am haine decât în culorile alb şi negru", spune, mândru, Delneri.

Ceva îl diferenţiază de ceilalţi fani înfocaţi. Are nu mai puţin de 83 de tatuaje! Până şi unghiile le are făcute cu alb şi negru.

Pe primul şi l-a făcut pe când avea 14 ani şi i-a fost dedicat chiar celebrului Garrincha. Bărbatul este atât de fanatic încât şi-a tatuat pe corp şi câinele fostului patron, care lua patrupedul la meciuri din superstiţie, crezând că acesta purta noroc echipei.

De fapt, fanii lui Botafogo sunt superstiţioşi de fel. Aşa se face că fata lui Delneri, Glaucia, nu merge la meciuri decât dacă poartă un tricou oficial al clubului.

Şi Glaucia are microbul în sânge şi fotbalul imprimat pe piele! "Am mers pe Maracana încă de la 6 ani. Am învăţat să iubesc fotbalul şi clubul Botafogo la fel cum o face şi tatăl meu, iar acum a devenit o pasiune pentru mine. Şi eu am tatuaje ce reprezintă fotbalul!", spune Glaucia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.