Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Are 7 ani și a vrut să ajute!". Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile din Galați au acoperit-o cu nămol

Inundații în Galați. O poză cât o mie de cuvinte. Imaginea cu un copilaș din Galați care ajută la curățarea unei săli de clasă, după inundațiile catastrofale, a devenit virală pe internet și a înduioșat sute de oameni.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 11:29

Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile din Galați au acoperit-o cu nămol Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile din Galați au acoperit-o cu nămol - Facebook / Dediu Anca Florin

Fotografia a fost postată pe Facebook de o profesoară a Colegiul Național "Costache Negri" din comuna Cudalbi, care, la fel ca altele, a fost grav afectată de inundații.

Acum câteva zile, apa ajungea acolo și la 1,5 metri iar majoritatea localnicilor nu au mai avut ce să salveze din casele înghițite de apă. Școlile au avut și ele de suferit și au fost acoperite de noroi. În sperața că orice ajutor va aduce mai repede lucrurile la normal, Cosmin a mers la școala la care învață și nu a stat pe gânduri.

O poză cât o mie de cuvinte

Articolul continuă după reclamă

"El e Cosmin. Are 7 ani și a vrut să ajute!", este mesajul lăsat la postarea care a strâns sute de reacții. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii s-au arătat impresionați de gestul copilului și nu au ezitat să-și arate apreciere.

"Dragul de el! Cinste lui!",

"Jos palaria pentru tine, copil frumos!",

"Cred că e cea mai bună lecție de viață pe care o poate un copil învăța",

"Impresionant!", au fost doar câteva dintre zecile de comentarii lăsate la postare. 

Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor din Galați. Zeci de mii de oameni au fost însă afectaţi. Viiturile au distrus totul în calea lor. Apele au măturat străzi şi chiar au rupt în două o cale ferată, au distrus recoltele şi au ucis animalele de casă. 

Localnicii sunt pândiţi, acum, de pericolul unei epidemii, iar Ministerul Sănătăţii a decis să trimită 20.000 de doze de vaccin antitetanos în zonele devastate de ape. De asemenea, Guvernul a decis acordarea de ajutoare în valoare de 100 de milioane de lei sinistraţilor, 10.000 lei pentru fiecare gospodărie afectată, în prima fază. Pentru cele 7 familii îndoliate, încă 10.000 lei.  La rândul său, Comisia Europeană va acorda sume de bani tuturor ţărilor din Europa Centrală şi de Est care au fost afectate de ciclonul Boris.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Are 7 ani și a vrut să ajute!". Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile din Galați au acoperit-o cu nămol