Arhiepiscopul Tomisului vrea ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 02.04.2020, 15:22.
Actualizat: 02.04.2020, 15:22

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, speră ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere, cu respectarea normelor de siguranţă medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, speră ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere

Arhiepiscopul Tomisului vrea ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere

capturi video Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, speră ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere, cu respectarea normelor de siguranţă medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, ÎPS Teodosie spune că a observat celelalte instituţii primesc oamenii şi nu resping pe nimeni.

"Iată numai bisericile sunt închise. Celelalte instituţii primesc câte unul la distanţă, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înţelegere ca apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor lumină şi viaţă de la cei mai de sus până la cei mai de jos, să o avem cu lumină şi cu Sfânta Împărtăşanie cu Sfânta Liturghie", a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie speră că autorităţile vor decide ca bisericile să fie deschise, în noaptea de Înviere.

"Fără Biserică sufletele se pustiesc, îşi pierd din nobleţea lor, din frumuseţea lor, Biserica mereu le înfrumuseţează şi le înnobilează pentru că Biserica este Hristos care a venit să răscumpere sufletele şi viaţa noastră. De aceea, să ne rugăm cu toţii şi rugăciunea noastră cu dorinţă, cu căinţă, cu credinţă, cu dragoste, cu lacrimi ajunge la Dumnezeu şi Dumnezeu îi va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dumneavoastră, credincioşii, în biserică, să ne dea voie să deschidem bisericile, să păstrăm toate rânduielile medicale ca să nu îmbolnăvească cineva sau să aducă cineva din afară într-un mod mişelesc vreo boală, dar ştim că la Dumnezeu sunt toate cu putinţă şi el ne va izbăvi şi de boală şi de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie cât de curând să venim la Sfânta Biserică şi Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioşii", a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.