Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Armament de ultimă generaţie expus la Bucureşti de americani. Când ar putea România să aibă avioane de luptă F35

Tancuri, drone de luptă, avioane de ultimă generaţie şi rachete care pot lovi ţinte de la sute de kilometri distanţă. Sunt ofertele celor mai puternice firme de armament din lume, care s-au adunat la Bucureşti, timp de două zile. La expoziţia militară au venit şi oficialii români, care au ridicat însă din umeri atunci când a venit vorba de viitoarele achiziţii ale României.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 18.05.2022 , 22:12

Printre vedetele expoziţiei se numără cu siguranţă avioanele de luptă fără pilot, comandate deja de România.

Reporter: Când am putea vedea pentru prima dată o dronă luată, pe care armata să o aibă în dotare?

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Când cei care propun îndeplinesc condiţiile din contractele pe care şi le asumă, atunci noi suntem pregătiţi. 

Vezi și

Reporter: Cu Watchkeeper există o înţelegere, suntem în termenul acela de 45 de zile.

Pe acelaşi subiect

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Suntem în termen de negociere.

Înţelegerea între firma Elbit şi armată a fost parafată în mare parte, urmând ca în următoarea perioadă cei care vor fabrica drona la Bacău să ofere soluţiile tehnice finale.

Ziv Avni, reprezentant Elbit: Are un sistem optic pus la punct, este dotată cu un radar. Sistemul de observare depinde dacă urmărim o persoană, un tanc sau orice altă ţintă.

Şase sisteme complet echipate vor intra în dotarea militarilor români

Şase sisteme complet echipate, cu radare şi centre de comandă vor intra în dotarea militarilor români pentru aproape 294 de milioane de euro. Şi armata română are un prototip de dronă, dar mai are nevoie de fonduri. 

Toţi ochii au fost aţintiţi şi asupra avionului de generaţia a cincea F35, care a ajuns însă la Bucureşti doar sub formă de simulator. 

Poate unul dintre cele mai importante avantaje ale F35 este faptul că poate duce acţiuni de luptă pe o rază de peste 2900 de kilometri. Poate lovi mai bine de 10 avioane inamice cu muniţia pe care o duce la bord.

România ar putea avea primele avioane de luptă de ultimă generaţie, anul viitor 

Până va ajunge însă în dotarea aviaţiei româneşti va mai dura. Ministrul Apărării a anunţat că anul acesta forţele aeriene nu vor avea în plus nici măcar un avion F16 din ce-a de-a doua escadrilă cumpărată din Norvegia.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: În cursul anului viitor vor veni probabil primele avioane.

Până atunci piloţii români trebuie să se descurce cu cele 19 aeronave F16 cumpărate din Portugalia şi cu ajutorul NATO. Migurile 21 Lancer nu se vor ridica de la sol, cel puţin în următoarea perioadă, după desele accidente în care au fost implicate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Armament de ultimă generaţie expus la Bucureşti de americani. Când ar putea România să aibă avioane de luptă F35