Antena Meniu Search
x

Armata Română caută militari. Ministerul Apărării dublează locurile în sistemul de învăţământ militar

Pentru anul de învăţământ 2018-2019 se prevede o creştere cu 40% a planului de şcolarizare în instituţiile de educaţie în domeniul militar

Armata Română caută militari. Ministerul Apărării dublează locurile în sistemul de învăţământ militar

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţional din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, la Târgu Mureş, că pentru anul de învăţământ 2018-2019 se prevede o creştere cu 40% a planului de şcolarizare în instituţiile de educaţie în domeniul militar, acesta urmând să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern.

"Datorită ieşirilor din Armată, prin pensionare, din anii 2016 şi 2017, un număr mare de cadre militare au trecut în rezervă şi urmează ca prin măsurile organizatorice pe care le luăm prin Ministerul Apărării Naţionale şi al Statului Major al Apărării, dar şi prin sistemul nostru de învăţământ să completăm statele de funcţii, astfel încât ele să ofere posibilitatea îndeplinirii obiectivelor pe acre Armata Română le are în perioada următoare şi, în perspectivă, până în anul 2026. Una dintre activităţi este legată de învăţământ. (...) Spre deosebire de anii trecuţi, planul de şcolarizare pentru anul de învăţământ 2018-2019, pe care l-am propus şi care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern, prezintă câteva caracteristici. În întreg sistemul de învăţământ militar românesc am mărit numărul de locuri cu 40%, fie că este vorba despre învăţământul superior, învăţământul post-liceal pentru maiştri militari şi subofiţeri şi de învăţământul liceal", a declarat Mircea Duşa.

Potrivit secretarului de stat din MApN, în această perioadă se organizează ample acţiuni prin care este promovată profesia militară şi cariera militară, fiind prezentată oferta educaţională pentru anul de învăţământ 2018-2019.

Pentru colegiile naţionale militare şi pentru academiile militare înscrierea va fi până în 3 aprilie 2018, iar pentru învăţământul  post-liceal, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, termenul este data de 2 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Armata Română caută militari. Ministerul Apărării dublează locurile în sistemul de învăţământ militar