Antena Meniu Search
x

Armata, trimisă de urgenţă la Luţca, zona unde s-a prăbuşit podul peste Siret. Ciucă a dat ordin să găsească soluţii pentru traversarea râului

Premierul Nicolae Ciucă a trimis armata la Luţca, zona afectată de ruperea podului peste Siret. Militarii încearcă astfel să găsească soluţii temporare pentru traversarea râului Siret. Totodată, se fac evaluări şi pentru instalarea unui bac suplimentar la Isaccea. 

de Cristina Dimulescu

la 10.06.2022, 15:42

Armata încearcă să găsească soluţii temporare pentru traversarea râului Siret la Luţca, unde podul s-a rupt.
Armata încearcă să găsească soluţii temporare pentru traversarea râului Siret la Luţca, unde podul s-a rupt.

Echipe din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" din Brăila şi Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" din Iaşi fac evaluări la Isaccea, unde urmează a fi trimis un bac suplimentar pentru a asigura fluenţa transportului prin acest punct de frontieră, şi la Luţca, unde trebuie găsite soluţii temporare pentru traversarea râului Siret, după ce podul s-a surpat.

Din ordinul ministrului apărării naţionale, Vasile Dîncu, structurile militare cu competenţe în domeniu au demarat, în regim de urgenţă, procedurile pentru implementarea dispoziţiilor prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, referitoare la instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, respectiv asigurarea unei soluţii temporare pentru traversarea râului Siret între localităţile Luţca şi Sagna, judeţul Neamţ, a anunţat, vineri după-amiază, MApN.

Armata caută soluţii temporare pentru traversarea râului Siret la Luţca

Astfel, echipe din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" din Brăila şi Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" din Iaşi realizează evaluări şi recunoaşteri la cele două locaţii pentru identificarea, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, modalităţilor tehnice şi soluţiilor legislative pentru implementarea, în cel mai scurt timp, a celor două dispoziţii.

În urma acestor evaluări vor fi stabilite măsurile şi termenele concrete de acţiune.

Pe de altă parte, procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Armata, trimisă de urgenţă la Luţca, zona unde s-a prăbuşit podul peste Siret. Ciucă a dat ordin să găsească soluţii pentru traversarea râului