Antena Meniu Search
x

Schimbări-surpriză la poliţele RCA. Asiguratorii pregătesc noi tarife

Tarifele RCA ar putea fi modificate de luna viitoare de asiguratori. Doi dintre liderii pieţei şi-au anunţat deja intenţia de a schimba preţurile.

Vezi și

Tarifele RCA ar putea fi modificate de luna viitoare de asiguratori. Doi dintre liderii pieţei şi-au anunţat deja intenţia de a schimba preţurile.

Două dintre cele mai mari societăţi de asigurare se pregătesc să schimbe tarifele RCA, după intrarea în vigoare a noii legi privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Informaţia vine după ce s-au anunţat scumpiri la carburanţi sau la ratele pe care le plătesc românii.

Potrivit presei de profil, preţurile se vor modifica cel mai devreme din octombrie. Reprezentanţii celor două companii analizează inclusiv posibilitatea de a reduce tarifele pentru anumite categorii de clienţi. Pentru şoferii care prezintă risc ridicat au intrat în vigoare noile tarife RCA încă de luna trecută. În cazul lor, cea mai scumpă poliţă RCA valabilă un an ajunge la 10 mii de lei.

Pentru celelalte categorii, în ciuda normelor stabile de noua lege, unii asiguratori încă mai găsesc artificii financiare. Iar preţurile pentru o poliţă valabilă 6 luni sunt similare cu cel pentru poliţa pentru un an întreg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Schimbări-surpriză la poliţele RCA. Asiguratorii pregătesc noi tarife