Antena Meniu Search
x

Asistentă din Braşov, arestată pentru că vindea copii orfani pe mii de euro. Femeia primea și cadouri sau mese la restaurant

O asistentă socială din Braşov a fost arestată pentru că a negociat ca la piaţă soarta orfanilor care urmau să fie adoptaţi.

Vezi și

O asistentă socială din Braşov a fost arestată pentru că a negociat ca la piaţă soarta orfanilor care urmau să fie adoptaţi. A primit bani şi cadouri ca să grăbească dosarele familiilor care îşi doreau un copil şi chiar şi-a obligat subordonatele să facă falsuri în acte.

Adriana Şimandan este un funcţionar al statului care s-a ocupat cu vânzarea copiilor. 

Vorbim inclusiv de sume de bani, de exemplu, de exemplu suma de 1000 de euro, dar şi alte beneficii, bunuri, servicii gratuite sau chiar în organizarea unor mese la restaurant, a declarat Cătălin Borcoman, procuror DIICOT BRAŞOV.

Femeia cerea bani ca să facă anchete sociale la familile care îşi doreau să adopte. Iar când nu-i primea, punea numele părinţilor în coada listelor de aşteptare. Prioritate aveau cei care ofereau şpagă. Erau asiguraţi că în cel mult un an vor primi un copil. 

Abuzul asistentei nu s-ar fi oprit doar la plicul cu bani. Adriana Şimandan şi-ar fi forţat o colegă să falsifice o anchetă socială, în defavoarea unei familii. Cinci ani, însă, niciun funcţionar de la protecţia copilului n-a suflat o vorbă, deşi anchete au fost. 

Procurorii nu exclud ca în acest caz să fie vorba de un grup criminal organizat. O altă asistentă socială de la protecţia copilului a fost pusă sub acuzare pentru fals intelectual.

Cătălin Borcoman, procuror DIICOT BRAŞOV:

Ancheta nu este finalizată, continuă în ceea ce priveste latura internaţională.

86 de dosare de adopţii naţionale şi internaţionale sunt în lucru la Braşov. Nu se ştie în câte s-ar fi intervenit ilegal.  

Principiul in adoptie este acela ca i se cauta o familie potrivita copilului adoptabil si nu familiei sa i se caute un copil, spun reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţii.

Adriana Şimandan a fost şi preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, Sucursala Braşov.  

Pe pagina oficială a Colegiului, femeia este prezentată drept o persoană corectă, sinceră şi iubitoare de copii.  În realitate, a negociat ca la piaţă şansele orfanilor de a ajunge mai repede într-o familie. 

60 de mii de copii din România sunt în grija statului. Din ei, puţin peste 3000 sunt adoptabili. Drumul orfanilor spre o familie a rămas greoi, chiar şi după modificarea legii adopţiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Asistentă din Braşov, arestată pentru că vindea copii orfani pe mii de euro. Femeia primea și cadouri sau mese la restaurant