Antena Meniu Search
x

Asistentă româncă munceşte de 7 zile încontinuu, într-un spital cu coronavirus, în Italia. Nimeni nu vrea să o schimbe

O asistentă româncă munceşte de 7 zile încontinuu, într-un spital cu coronavirus, din Italia. Nimeni nu vrea să o schimbe, colegii ei se tem de virus şi au refuzat să mai vină la muncă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.02.2020, 10:00

O asistentă româncă munceşte de 7 zile încontinuu, într-un spital cu coronavirus, din Italia. Nimeni nu vrea să o schimbe, colegii ei se tem de virus şi au refuzat să mai vină la muncă.

O româncă şi doi colegi italieni, asistenţi medicali la spitalul din Codogno, sunt singurii care muncesc la secţia unde sunt izolaţi suspecţii sau bolnavii cu coronavirus. De pe 20 februarie, când au intrat în tura de seară, nimeni nu a mai venit să îi înlocuiască.

Dana a venit la serviciu chiar în seara în care s-a declanşat epidemia de coronavirus din Italia, pe 20 februarie. Fabio şi Giovanna sunt colegii ei de tură. Peste o săptămână au rămas în tură, pentru că nimeni nu mai vrea să vină să îi înlocuiască.

Cei trei lucrează în ture extenuante la secţia de Medicină internă, acolo unde a fost internat „pacientul 1" din Italia, înainte să fie diagnosticat cu coronavirus. În timpul internării, bărbatul a transmis virusul la cadre medicale şi la alţi pacienţi cu care a intrat în contact. Practic, din acea secţie, în inima "zonei roşii" din Lombardia, a pornit epidemia, scrie Corriere della Sera.

Pe acelaşi subiect

"Există un bărbat şi două femei în spitalul din Codogno care ar merita o medalie pentru valoare civică. Pentru că au rezistat la oboseală, la distanţa faţă de familii şi la amărăciunea de a şti că au fost abandonaţi de colegii care ar fi trebuit să-i înlocuiască, timp de o săptămână.", scrie sursa citată.

"Fabio, Giovanna şi Dana au intrat în tură pe data de 20 februarie, seara, şi de atunci colegii lor nu s-au mai prezentat la serviciu pentru a-i înlocui. Au trimis certificate medicale, spunând că sunt bolnavi, pentru a-şi justifica absenţa. Alţi colegi din aceeaşi secţie sunt deja în carantină, pentru că au intrat în contact direct sau indirect cu persoanele infectate. Astfel, cei trei au rămas singuri şi se simt abandonaţi de toţi. Situaţia s-a complicat şi mai mult miercuri dimineaţa, când Fabio a făcut febră, şi cele două colege, Giovanna şi Dana, au rămas singure. Fabio, Giovanna și Dana sunt epuizați,", scrie autoarea articolului din ziarul italian.

Conform sursei citate, toate apelurile făcute de conducerea spitalului către ceilalți asistenţi pentru a da o mână de ajutor au rămas fără răspuns. S-a încercat chiar și întreruperea carantinei pentru infirmierii de la Secția Urgențe care sunt izolați în spital fiindcă au intrat în contact cu pacientul 1, dar s-a decis ca aceştia să fie trimişi acasă, unde vor continua să rămână în carantină.

Până la găsirea unei soluţii, conaționala noastră și cei doi colegi ai săi riscă să ajungă la capătul puterilor. Sau al răbdării. Prietenii lor au povestit de asemenea pentru jurnalista de a Corriere della Sera că cei trei simt un gust amar în gură acum când se gândesc la cum au fost abandonați de colegii lor.

"Împărțirea turelor ar fi eliminat din oboseală și din frică. În schimb ne-au abandonat. Tocmai ei, care cunosc Medicina Internă și știu perfect prin ce trecem... Cu ce curaj ne vor mai privi în ochi când ne vom revedea?”, a transmis Dana și colegii ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Asistentă româncă munceşte de 7 zile încontinuu, într-un spital cu coronavirus, în Italia. Nimeni nu vrea să o schimbe